15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'ne Doğru

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği: 'Türk halkı, tek yürek olarak büyük bir cesaretle darbecilerin karşısına çıktı'.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin, 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşi görülmemiş boyutta bir terör saldırısı' olduğunu bildirdi.

Büyükelçilik tarafından 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin birinci yıl dönümü nedeniyle yayımlanan mesajda, Türk milletinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) silahlı kuvvetler ve diğer kamu kurumlarına sızmış müritleri tarafından tezgahlanan bir darbe teşebbüsünü akim bıraktığı hatırlatıldı.

15 Temmuz'da yaşananların, 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşi görülmemiş boyutta bir terör saldırısı' olduğuna işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Türk halkı, tek yürek olarak büyük bir cesaretle darbecilerin karşısına çıktı. 250 vatandaşımız şehit oldu, 2 binden fazla vatandaşımız yaralandı. Tankların önünde durdu. Türk halkı, demokrasi dışı müdahalelere izin vermeyeceğini ortaya koydu.Devlet kurumlarının ele geçirilmesini engellemek için vücudunu siper etti.Türkiye’nin geleceğine silahlı grupların değil, millet iradesinin şekil vereceğini ispat etti. Demokrasiye ve ülkelerinin istikbaline kahramanca sahip çıkarken yaşamlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet duygularımızı ifade ediyoruz.'
Kaynak: AA