Ergene'de Şehit Ve Gazi Aileleri Onuruna İftar

Ergene Kaymakamlığı tarafından ilçedeki şehit ve gazi aileleri onuruna iftar yemeği programı düzenlendi.

Ergene'de Şehit Ve Gazi Aileleri Onuruna İftar
Ergene Kaymakamlığı ev sahipliğinde, Marmaracık Yazlık Düğün Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Fatih Kızıltoprak, Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, Ergene Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Binbaşı Özgür Oral, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yemek duasından sonra konuşma yapan Kaymakam Kızıltoprak, “Vatanın birliği, beraberliği, istiklal ve istikbali, bayrağı ve ezanı için mukaddes canını vererek şahadet mertebesine ulaşan kıymetli şehitlerimizin yakınları ve gözü pek ve cesur bir şekilde mücadele ederek yaralanan kahraman gazilerimiz ve Ergeneli hemşehrilerim, bu iftar davetimize icabet edip, bizi şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu ülkenin bağımsızlığı kolay kazanılmadı, çok ciddi mücadeleleri gerektirdi diyen Kaymakam Kızıltoprak, “Cumhuriyetimiz bu noktalara nice meşakkatlerle geldi ve hala sabrımız sınanmaktadır. Ancak Türk Milleti büyük bir millettir, zor günlerde bir araya gelmeyi mücadele etmeyi becerebilen bir millettir. Yaşadığımız bu sıkıntılı günler, güzel günlerin doğum sancısıdır. Çünkü bu millet, bu ülke, sadece kendi coğrafyasında yaşayan garip garibanın umudu değil aynı zamanda Suriyelilerin, Iraklıların, Kafkasların, Balkanların da umududur. Bu ülkenin bayrağı sürekli o kardeşlerimiz için de dalgalanmak durumundadır. Allah muhafaza o bayrağa gelecek herhangi bir halel sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını değil, bize umut bağlayan saydığımız o coğrafyanın da belini kıracaktır. Ama biz inanıyoruz ki bu sıkıntılarımız elbette kısa süre içinde son bulacaktır. Güçlü devlet olmanın, birlikte olmanın beraber olmanın güzel örneklerini her zaman sergileyeceğiz” diye konuştu.

Dört senedir bu yemekleri düzenlediklerini de sözlerine ekleyen Kızıltoprak, “Yardımlaşmanın, paylaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı bu mübarek ayda sizlerle birlikte iftar yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca iftar yemeğimize desteklerinden ötürü sanayicimiz Mehmet Şahin Nalbant’a ve İlçemizdeki sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA