Sağlık Bakan Yardımcısı Öğütken Açıklaması

'2001 yılından önceki halimizi aman unutmayalım, unutturmayalım. O günler gerçekten sağlık açısından da çok zor günlerdi. Türkiye'ye Allah bir daha o günleri göstermesin'

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, '2001 yılından önceki halimizi aman unutmayalım, unutturmayalım. O günler gerçekten sağlık açısından da çok zor günlerdi. Türkiye’ye Allah bir daha o günleri göstermesin.' dedi.

Öğütken, Çubuk ilçesindeki Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezince düzenlenen iftar yemeğinde şehit yakınları ve huzurevi sakinleriyle bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp ilahilerle devam eden programda konuşan Öğütken, iftarda şehit yakınları ve tecrübe sahibi büyüklerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, 'Bu birlikteliği bize devletimiz sağladı. Devlet varsa huzur, mutluluk, güzellik var ve huzur içerisinde de oruç tutmak var. Filistin’de veya diğer Müslüman ülkelerde insanların ne sıkıntılar yaşadıklarını, ne eziyetler çektiklerini biliyoruz. Şu ortamı görünce bir kez daha şükrediyoruz.' diye konuştu.

Öğütken, sağlık hizmetlerinde 2001 yılından önceki zor günlerin unutturulmaması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

'Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak hem yaşlılarımıza hem de hastalarımıza bakacağız. Onun için 2001 yılından önceki halimizi aman unutmayalım, unutturmayalım. O günler gerçekten sağlık açısından da çok zor günlerdi. Türkiye’ye Allah bir daha o günleri göstermesin. İnşallah bundan sonra güzel nesiller yetiştiririz ve çocuklarımız bizlerden daha güzel imkanlara sahip olur.'

Öğütken, iftar öncesi de Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesini ziyaret edip hastalarla sohbet edip 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Öğütken, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile evde bakım hizmeti alan kişileri de evlerinde ziyaret edip sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.
Kaynak: AA