Gömeçli Zeytinyağcı 7 Ülkeden 10 Ödül Birden Aldı

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, 7 yıldan bu yana zeytinyağı üretimi yapan 35 yaşındaki Mehmet Özgü Manisalı, katıldığı uluslararası yarışmalarda 10 ödül birden aldı. 2011 yılından bu yana aldığı 20’ye yakın ödül ile ödül köşesi oluşturan genç işletmeci, bu yılda erken hasat zeytinyağında 7 ülkeden 10 madalya birden almayı başardı.

Gömeçli Zeytinyağcı 7 Ülkeden 10 Ödül Birden Aldı
Gömeç’in Karaağaç Mahallesi’nde zeytinyağı üreten Mehmet Özgü Manisalı, üretimdeki titizliği sayesinde çok sayıda ödülün sahibi oldu. Yunanistan, İngiltere, Fransa, İtalya, Amerika, Japonya ve Belçika’dan 10 ödül birden alan Manisalı, doğru şekilde işlendiğinde bütün körfez zeytinyağlarının ödüle layık olduğunu söyledi.

7 yıl önce üretime başladıklarını anlatan 3 çocuk babası Mehmet Özgü Manisalı, "2010 yılında Balıkesir’in Gömeç ilçesinde kurduğumuz zeytinyağı fabrikasında üretime başladık. 2011 yılından beri 207’ye kadar 20 ye yakın uluslararası zeytinyağı ödülü aldık. Yalnız bu yıl 2017 yılında dünyanın en iyi zeytinyağı yarışmalarından 10 adet ödül aldık. Bunların arasında Newyork, Londra, Belçika, Yunanistan, İtalya, Japonya gibi birçok ülkede Türk zeytinyağını başarı ile temsil ettik. 2017 yılında 10 adet ödülümüzü erken hasat zeytinyağlarımızla aldık. Zeytinyağı üretimi olarak, erken hasat, olgun hasat, çeşnili zeytinyağları ve organik zeytinyağlarımız bulunmaktadır. 2017 yılında yeni ürettiğimiz organik zeytinyağları, her yıl ödül aldığımız erken hasat zeytinyağlarını ve çeşnili zeytinyağlarını üretmeye devam ediyoruz. Körfez zeytinyağları dünyanın en kaliteli zeytinyağları. Körfez yağları doğru şekilde üretildikten sonra hepsi ödüle layıktır" dedi.

Gıda Mühendisi Kazım Karabıyık ise "Zeytinyağı üretimine başladığımız tarihten itibaren bütün ödülleri topladık. Körfez zeytinini kaliteli ve düzgün şekilde işlediğimiz zaman bütün ödülleri alabileceğini gösterdik. Bu yüzden herkesin körfez zeytinlerini daha güzel, daha itinalı işleyerek bu kaliteyi sağlayarak ödül alabilmesi mümkün" dedi.

Kaynak: İHA