Motosikletliler İçin Değişmesi Gerektiğini Savunduğu Bariyerler Arasında Sıkışarak Can Verdi

Merter’de bariyerlere çarparak hayatını kaybeden motosiklet sürücüsü Doğan Dervişoğlu’nun, yol kenarındaki bariyerlerin motosiklet kullanıcıları için de güvenli hale gelmesiyle ilgili yapılan çalışmaları desteklediği ve sosyal paylaşım sitesinden bunu duyurduğu öğrenildi. Dervişoğlu’nun, bariyerlerin motosikletliler için güvenli olmadığına dair yaptığı paylaşımlar görüldü.

Motosikletliler İçin Değişmesi Gerektiğini Savunduğu Bariyerler Arasında Sıkışarak Can Verdi
Merter E-5 Karayolu İncirli yokuşu Şirinevler istikametinde bu sabah meydana gelen kazada sürücüsü Doğan Dervişoğlu, bir aracın kendisini sıkıştırması sonucu bariyerlere çarpmıştı. Yaklaşık 120 metre sürüklenen Dervişoğlu, iki bariyerin arasında sıkışarak can vermişti.

Talihsiz sürücünün kendi sosyal medya hesabı üzerinden yol kenarlarında bulunan bariyerler hakkında yaptığı paylaşımlar dikkat çekti. Dervişoğlu, yaptığı paylaşımlarda yol kenarlarında bulunan bariyerlerin araçlar için korunaklı olduğunu fakat motosikletler için yetersiz olduğunu belirtmiş. Bir motosiklet kulübünün bariyerler hakkında yaptığı paylaşımları kendi hesabından da paylaşan Dervişoğlu, bariyerlerin motosikletlilere uygun olarak değişmesi gerektiğini ifade etmiş. Dervişoğlu, bariyerlerin standart sistemi üzerine “Motosiklet koruma sistemi” eklenmiş halinin görsellerini paylaşarak bu yöntemin metrobüs hatlarında kullanılmaya başladığını belirtmiş.

Talihsiz motosiklet sürücüsü Doğan Dervişoğlu, motosikletliler için değişmesi gerektiğini savunduğu bariyerlere çarparak hayatını kaybetti.
Kaynak: İHA