Çocuk İstismarının Önlenmesine Yönelik Eğitim

Kale ilçesinde kamu personeline çocuk istismarının önlenmesine yönelik eğitim verildi.

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği koordinesinde düzenlenen eğitim, kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Çocuk İzleme Merkezi psikologlarından Abdullah Yükseler, eğitimde yaptığı konuşmada, insanlık tarihi ile yaşıt olan suç kavramı karşısında himayeye en muhtaç menfaat grubunun çocuklar olduğu belirtti.

Günümüzde suç işleme yaşının kaygı verici seviyelere düştüğünü, suçun mağduru olan çocuk sayısında ciddi bir artış yaşandığını anlatan Yükseler, 'Geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımızın sağlıklı bir çocukluk mazisine sahip olabilmeleri istikbalimiz açısından hayati bir öneme sahiptir. Devletimizin bir şekilde olumsuz hadiselere maruz kalan, soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde yanlış metotlarla ruhen ve bedenen örselenen çocuklarımıza yenilerinin eklenmemesi adına yaptığı çalışmalardan birisi de Çocuk İzlem Merkezleridir.' dedi.

Yasal düzenlemeler hakkında bilgi veren Yükseler, şöyle devam etti:

'Çocuk İzlem Merkezleri her il için ayrı olmak üzere Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler, kurumlar bünyesinde kurulması planlanan, cinsel istismara uğrama şüphesi altındaki mağdur çocukların, ifade alma, adli muayene ve diğer her türlü soruşturma işlemlerinin tek merkezde yapılması için planlanan yerlerdir. Bu merkezler cinsel istismara uğrama şüphesi altında olan mağdur çocukların, adalet sistemi içerisinde defalarca ve çoğu zaman ehil olmayan kişiler tarafından adli işlemlerden geçirilirken örselenmesine ve hatta ikinci bir travma yaşamasına sebep olan uygulamaların ortadan kaldırmasını amaçlayan bir oluşumdur. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beydağı Kampüsünde Çocuk İzlem Merkezi 2015 temmuz ayı itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.'

Eğitime, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Ergen, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, imam hatipler, jandarma, emniyet ve kaymakamlık personelleri katıldı.

Kaynak: AA