Yerel Ekonominin Liderleri Ve Sosyal Ortaklar Buluşması

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'İçeride ve dışarıdaki düşmanların dışında ülkemizde bir de terör belası var. Bu terör belasından kurtulmadığımız sürece ekonominin istenilen seviyeye getirilmesi mümkün değil'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Ülkemizde bir de terör belası var. Bu terör belasından kurtulmadığımız sürece ekonominin istenilen seviyeye getirilmesi mümkün değil.' dedi.

Palandöken, 2015 yılından bu yana 8 ilde uygulanan ve sonuçları 73 ilde yaygınlaştırılacak olan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması Operasyonu (ADAPTESK), kapanışı için İçel'de bir otelde düzenlenen Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal Ortaklar Buluşması'na katıldı.

Palandöken, burada yaptığı konuşmada, bugün Diyarbakır'da PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonda 3 askerin şehit olduğunu anımsatarak, ailelerine başsağlığı diledi.

Huzur ve güven olmayınca ticaretin de olmayacağını belirten Palandöken, 'Hele hele memlekette huzur olmazsa hiçbir şeyin olmasını beklemek mümkün değil.' dedi.

Türk milletinin birçok sorunu aşabilecek güçte olduğunu vurgulayan Palandöken, şöyle konuştu:

'Bunu da ispatladık. 4 yıldır üs üste süren seçim süreci. Yerel, genel, tekrarlanan seçimler. Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesi ve bugün artık diyorum ki bundan sonra inşallah ekonomi ağırlıklı, ülkede huzur ve güven içerisinde oluruz. İçeride ve dışarıdaki düşmanların dışında ülkemizde bir de terör belası var. Bu terör belasından kurtulmadığımız sürece ekonominin istenilen seviyeye getirilmesi mümkün değil ama yine de şükür ediyoruz ki ülkemizde bir kalkışmanın akabinde, cuma akşamı kalkışma oldu, pazartesi bankalar açıldı. Demek ki millet olarak bazı şeyleri halletmiş durumdayız. Eğer büyük olmasaydık 3,5 milyon göçmeni, Avrupa'nın bu göçmenlere barındıracak ve onlara yeni iş alanları açacak daha büyük imkanları olmasına rağmen maalesef biliyorsunuz hiçbiri bu işte elini taşın altına koyup destek olmadı ama biz ekmeğimizi, suyumuzu paylaştık. Onlara evimizi açtık.'

Palandöken, bu projenin öncelikle amacının insana yatırım olduğunu, ahilik kültürünün en önemli yanının insanlara güven vermek olduğunu aktardı.

İçel Valisi Özdemir Çakacak da ahiliğin önemine dikkati çekerek projeye değindi.

İçel Esnaf Kefalet Kooperatifi (MESOB) Başkanı Talat Dinçer ise proje kapsamında İçel'de yapılan çalışmaları aktardı. Programa çok sayıda davetli ve esnaf katıldı.

MESOB Başkanı Dinçer, programın ardından günün anısına Palandöken'e plaket verdi.
Kaynak: AA