İlk 'Partili Cumhurbaşkanı' Erdoğan'dan Tarihi Konuşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılında cumhurbaşkanı seçildiğinde üyeliğinden ayrıldığı AK Parti’ye, tam 33 ay sonra geri döndü. Erdoğan, törende yaptığı tarihi konuşmada önemli mesajlar verdi.

İlk 'Partili Cumhurbaşkanı' Erdoğan'dan Tarihi Konuşma
Referandumla partili cumhurbaşkanının önünün açılmasının ardından Erdoğan, kurucusu olduğu AK Parti’ye yeniden üye oldu. Üyeliğe ilişkin beyannamenin imzalanması sırasında salonda alkış tufanı koptu. Ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Bize asırlar gibi gelse de tarihi süreklilik içinde denizde damla misali olan 979 günlük ayrılığımızın sona eriyor olması, beni asıl bu bakımdan heyecanlandırıyor” diye konuştu.



“80 MİLYONUN TAMAMI BİRİNCİ SINIF VATANDAŞTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, birlik beraberlik mesajları vererek, “Sözümün muhatabı, bize kulak verenlerdir ama icraatlarımız herkes içindir. Bu ülkede kesinlikle kim ne derse desin ikinci sınıf vatandaş yoktur, 80 milyonun tamamı birinci sınıf vatandaştır” dedi.



AVRUPA’YA REST

Bazı Batı ülkelerinin teröre her türlü desteği verdiğini ifade eden Erdoğan, Avrupa’ya da net mesajlar göndererek, “Önce fasılları halledeceksiniz, sözünüzü tutacaksınız. Aksi takdirde sizinle görüşecek bir şeyimiz kalmadı” diye konuştu.



CHP’YE “AİHM” ELEŞTİRİSİ

Erdoğan’ın gündeminde referandum sonuçlarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürme kararı alan CHP de vardı. Cumhurbaşkanı, “Yüksek Seçim Kurulu nihai karar mercidir ama Yüksek Seçim Kuruluna gidiyorsun, nihai kararını veriyor, sen onunla tatmin olmuyorsun, ’Anayasa Mahkemesi’ diyorsun. O arada Anayasa Mahkemesi bir açıklama yapıyor, oradan da umudunu kesiyorsun. Şimdi de AİHM’e gidiyorsun. Ya AİHM’in böyle bir görevi yok. Görev alanının içerisinde böyle bir şey yok. Bu ülkenin seçimle ilgili iç işlerine karışma yetkisi yok. Yenilen pehlivan yenilgiye doymuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA