Kamu Denetçiliği Kurumu, Asya Ombudsmanlar Birliği'ne Üye Oldu

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Asya Ombudsmanlar Birliği’ne tam üye olarak kabul edildi.

Kamu Denetçiliği Kurumu, Asya Ombudsmanlar Birliği'ne Üye Oldu
Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, Asya Ombudsmanlar Birliği tarafından 16-19 Mayıs 2017 tarihlerinde Güney Kore’nin Pyeong Chang kentinde gerçekleştirilen 15. Genel Kurul Toplantısına katıldı.

15. Asya Ombudsmanlar Birliği Genel Kurulu tarafından Türkiye’nin, 4.5 milyar nüfus ile dünyanın en kalabalık kıtası olan Asya’da bulunan ombudsmanların oluşturduğu ve 22 ülkeden 35 üyesi bulunan, Japonya, Çin, İran, Rusya, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerin de üye olduğu Asya Ombudsmanlar Birliği’ne tam üyeliği oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul’da konuşma yapan Başdenetçi Malkoç, Asya Ombudsmanlar Birliği’ne teşekkür ederek, Türkiye’nin birliğe katılmasıyla birliğin daha da güçleneceğini ifade etti.

Malkoç, terör olayları ve göçmen sorununun çözümü için dünya ombudsmanları arasında iş birliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 2019’da yapılacak olan Asya Ombudsmanlar Birliği 16. Genel Kurulunun İstanbul’da yapılmasına yönelik teklifinin Genel Kurul’da oy birliğiyle kabul edildiğini belirtti.

Toplantıyı yöneten Hong Kong Ombudsmanı Lau Connie ise, Türkiye gibi güçlü ombudsmanlık kurumuna sahip bir ülkeyi Asya Ombudsmanlar Birliği ailesinde görmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Toplantıda, Asya Ombudsmanlar Birliği’nin kuruluşunun 20. yılı da kutlandı. Başdenetçi Malkoç, aynı zamanda Asya Ombudsmanlar Birliği’nin Genel Kurul Toplantısı sonrasında 17-18 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan ‘Küresel Ombudsmanlık Konferansı’na katılacak. Konferansta, ombudsmanlığın yapısal sorunları ve etkinliğinin artırılması için yapılması gerekenler hakkında konferans ve seminerler verilecek.
Kaynak: İHA