Doğubayazıt Sanayi Sitesi Yapım Çalışmaları

Doğubayazıt Sanayi Sitesi'nin ikinci etabının tamamlanması için çalışmalara başlandı.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, Esnaf Odası ve Sanayi Sitesi yönetimiyle sitenin ikinci etabının tamamlanması yönünde çalışma başlatacaklarını söyledi.

Doğubayazıt Sanayi Sitesi'nin 350 dükkana ev sahipliği yapacağını belirten Akhan, ikinci etabın tamamlanmasıyla şehir merkezinde görüntü kirliliğine yol açan dükkanların site içerisine taşınacağını ifade etti.

Akhan, şöyle konuştu:

'Görüntü kirliliğinin önüne geçmek için hurdacılarla ilgili de çalışma başlattık. Şehir dışındaki bir hazine arazisinde yer bulduk. Kimsenin rahatsız olmayacağı, hurdacılarımızın da rahatlıkla faaliyetlerini yürütebileceği bir yer burası. Hurdacıları buraya taşımaya başladık. Birçoğu eski yerlerini boşalttı. Türkiye'nin en büyük üçüncü sınır kapısı olan, günlük 2 bin araç ve yıllık 1 milyon vatandaşımızın kullandığı Gürbulak Sınır Kapısı güzergahı ilçemizden geçmektedir. Bu yüzden ilçemizin kötü görünüme sahip olmasını kabullenemiyoruz. Doğubayazıt'ın güzel bir görünüme kavuşması için çalışmalarımız sürecek.'

Kaynak: AA