Anadolu Üniversitesi Yerleşkesindeki Başıboş Köpekler

Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Abdurrahman Yıldırım, Anadolu Üniversitesi Yerleşkesi'nde başıboş köpeklerin insanlara saldırdığını belirtti.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu Üniversitesi'nde birçok kez yaşanan köpek saldırılarını defalarca üniversite yönetimine bildirdiklerini kaydetti.

Her türlü uyarıya ve meydana gelen olaya rağmen gerekli adımların atılmadığını belirten Yıldırım açıklamasında şunlara yer verdi:

'Anadolu Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Azra Acungil kampüs içinde başıboş köpek saldırısı sonucu karnından yaralandı.

15-29 Mart tarihleri arası intaniye polikliniğine üniversite içerisinde köpek saldırısından dolayı 7 vaka girişi yaptırılmıştır. Daha önce de değişik zamanlarda bu tür başıboş köpek saldırılarının olduğu bu saldırılar sonucunda yaralanan öğrenciler ve personelin Anadolu Üniversitesi ve belediye yetkililerine müracaatta bulunduğu ama yetkililerin bu konuda kampüs içinde gerekli tedbirleri bugüne kadar almadığını üzüntü ile izlemekteyiz.

Kampüste köpek saldırıları güvenlik görevlilerinin çabalarıyla bertaraf edilmeye çalışılmakta bu konuda çalışanlar ile öğrenciler kaderine terk edilmiş ve halen bu konuda gerekli kararlı adımlar atılmamıştır. Kurumlar kendi aralarında sadece yazışmaları yürütüp olayı idare etmektedir.

Yıldırım ayrıca üniversite ve belediye yetkililerine başıboş köpeklere karşı tedbir almaları çağrısında bulundu.

Kaynak: AA