Sarıcakaya'da Üreticilere Sera Ve Süt Sığırcılığı Desteği

Eskişehir Sarıcakaya İlçesinde, üreticilere 500 metrekare sera kurabilmeleri ve süt sığırcılığı yapabilmeleri için 560 bin lira destek sağlandı.

Sarıcakaya'da Üreticilere Sera Ve Süt Sığırcılığı Desteği
ORKÖY Projesi kapsamında başlatılan Hibe Destek Programı ile Sarıcakaya ilçesinin Kapukaya, Laçin, Düzköy mahallerine sera, Güneyköy ve Beyyayla mahallerine de süt sığırcılığı desteği sağlandı. Toplamda 30 üreticiye ORKÖY Projesi kapsamında 560 Bin TL destek verildi.

Desteğin yüzde 25’i hibe şeklinde yapılırken üreticiler geri kalan parayı faizsiz olarak iki yıl sonra ödemeye başlayacak.

“30 kişiye destek”

Yılda 5 kez ürünün alındığı Sarıcakaya ilçesi köylerindeki seralara ORKÖY Projesi tarafından parasal destek yapıldı. Sarıcakaya ilçesi köyünde geçimlerini sebze üretimi ve hayvancılık yaparak sağlayan 30 kişiye destek sağlandı.

“Faizsiz ödeyecekler”

Seralarında modern sebze üretimi yapacak üreticiler kendilerine verilen 18 bin liranın yüzde 25’ini ödemeyecek. Geri kalan para ise faizsiz olarak 2 yıl sonra taksitler halinde üç yıl içinde ödenecek. Süt Sığırcılığı yapacaklarda 20 Bin TL destekten yararlanacak.

“Var gücümüzle çalışacağız”

Kur’a çekilişleri öncesi üreticilerle bir araya gelen Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, “Seracılık yapmak isteyen üreticilerimize ORKÖY projesi kapsamında 500 metrekarelik bölümü hibe olarak yapılmaktadır. Her sene ORKÖY kapsamında ilçemiz mahallelerine gerekli hibe ve uygun kredi desteklerinin sağlanması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Çatacık İşletme Müdür Yardımcısı Selahattin Yıldırım, Sarıcakaya Orman İşletme Şefi Nevzat Yılmaz, ORKÖY Şube Personeli Rıza Kara ve Melek Aldemir de üreticilere hibe destekleri konusunda bilgi aktardı.
Kaynak: İHA