15 Temmuz Derneği'nden Tütüncü'ye Ziyaret
15 Temmuz Derneği yöneticileri Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti.

Park 10 dönüm alan üzerine kurulacak
Yeni Mahalle’de 10 dönümlük alana inşa edilecek olan meydanın en dikkat çeken yönü ise, 15 Temmuz gecesi halkın darbecileri durdurmak için bir tankın üzerine çıkması ve Metin Doğan adlı vatandaşın da Atatürk Havalimanı’nda bir tankın önüne yatması anlatıldığı anıt olacak. TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin uçak ve helikopterlerce bombalandığının gösterildiği anıtın kaidesi, 1,5 metre olacak.
Maketi bile etkiliyor
Bu anıtın maketini Tütüncü ile birlikte inceleyen dernek başkanı Çağatay Akbaş, 15 Temmuz gününü sembolize eden ve bu gecenin ruhunu anlatan güzel bir çalışma yapıldığını gördüklerini söyledi.
Bu anıttaki detaylarda Ankara’yı, İstanbul’u ve Antalya’daki 15 Temmuz gecesinde yaşananların yansıtıldığını belirten Akbaş, “Tamamlandığı zaman sadece Antalya’da değil, ülkemizde sözü edilecek, görülmek istenecek yerlerden biri olacak. 15 Temmuz ruhunu anlatması açısından çok güzel bir çalışma olmuş. Başkanımızın o gece bize rehberlik etiği için, halkımızı doğru yönlendirdiği için de ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
