'Çanakkale'den 15 Temmuz'a Türk'ün Vatan Türküsü' Ayakta Alkışlandı

Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Yüreğir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Çanakkale’den 15 Temmuz’a Türk’ün Vatan Türküsü” senaryolu müzik gösterisi ayakta alkışlandı.

'Çanakkale'den 15 Temmuz'a Türk'ün Vatan Türküsü' Ayakta Alkışlandı
Başkent Kültür ve Sanatı Destekleme Derneği Korosu’nun sahne aldığı Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde koro, Filiz Karadağ’ın kaleme aldığı senaryo eşliğinde, Şef Mehmet Erkan Efe yönetiminde birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Yaklaşık 2 saat süren senaryolu müzik gösterisinde 15 Temmuz şehitleri de sinevizyonda gösterilip, saygıyla anılırken, katılımcılar da büyük beğeniyle izleyip, ellerindeki Türk Bayraklarıyla eşlik etti.

Emeği geçenlere plaket verilerek teşekkür edilen etkinlikte konuşan Vali Mahmut Demirtaş, başta şehit yakınlarına selam ve saygılarını sunduğunu söyledi.



Vali Demirtaş, ne Çanakkale’yi nede 15 Temmuz’u unutacaklarını vurgulayarak, “Çanakkale’yi ve 15 Temmuz’u unutturmayacağız. Başkent Kültür ve Sanatı Destekleme Derneği Korosu’na çok teşekkür ediyorum. Bu gecemizde bizleri yalnız bırakmayarak katılımlarıyla etkinliğimize güç veren, milletvekilimize, komutanlarımıza, başsavcımıza, Rektörlerimize, şehit ailelerimize, gazilerimize ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yanı sıra şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA