Toroslar Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısını Yaptı

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldikleri 2004 yılında doğru attıkları adımlarla bugün Torosların cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Toroslar Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısını Yaptı
Toroslar Belediye Meclisi, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısını Belediye Meclis Salonunda yaptı. Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, yoklama ve bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak oy birliğiyle kabul edilmesiyle başladı.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Toros Vergi Dairesi Müdürlüğünce oluşturulacak satış komisyonunda, 2017 yılında görev yapmak üzere Toroslar Belediye Meclis üyeleri arasından1 asil, 1 yedek üye belirlenerek, asil üyeliğe Serpil İçel, yedek üyeliğe de İbrahim Kaya’nın getirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

İçel Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünün yazıları gereğince, 16. İçel Uluslararası Müzik Festivali için Toroslar Belediyesi bütçesinden maddi desteğin sağlanmasına ilişkin teklif görüşülerek oy birliğiyle Plan ve Bütçe ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarına sevk edildi.

Yusuf Kılıç Mahallesi Aslan Sokak ile 83024 sokak ve Osmaniye Mahallesi 81001 sokak üzerine kurulan semt pazarlarının Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı semt pazarlarına taşınmasına ilişkin teklifin de görüşülerek kabul edildiği meclis toplantısında, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden gelen plan değişikliği teklifleri de görüşülerek İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildi.

Temenni ve öneriler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldikleri 2004 yılında doğru attıkları adımlarla bugün Torosların cazibe merkezi haline döndüğünü söyledi.

Tuna, “Toroslar, 2004’te atılan adımların artık sonuca ulaştığı dönemi yaşıyor. Belediyemiz inşaat ruhsat harçlarından ciddi anlamda gelir getirebilen bir konuma geçti. Yeni yapılan yapıların da ruhsatlı olması gelir seviyemizi daha da arttırdı. Bu yıl üç belediyenin verdiği ruhsatların toplamından daha fazla ruhsat vermişiz. Bu da ilçemizdeki gelişim ve değişimin en güzel örneklerinden bir tanesidir” dedi.

İlçe halkının hizmeti yerinde alabilmesi için sağlık alanında da birçok önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Tuna, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen İçel Şehir Hastanesi’nin yapımı için ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı’na 232 bin metrekare arsa tahsis ettiklerini vurguladı. Yapılan bu hastane ile ilçenin çehresinin değiştiğini ifade eden Tuna, hastanenin ilçeye kazandırılması için yıllarca büyük mücadele verdiklerini belirterek, yaptıkları bu desteği unutmayarak teşekkür eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a teşekkür etti.
Kaynak: İHA