Arabuluculuk İş Dünyasına Nefes Aldıracak
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, işçi-işveren uyuşmazlıklarında dava şartı haline gelen arabuluculuğun iş dünyasında yeni bir dönemi başlatacağını söyledi.

BTSO olarak arabuluculuk kanununun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana Avrupa’ya bile örnek taşkil edecek çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Burkay, “Tek seferde yapılmış en büyük arabuluculuk uygulaması, kamu ile yapılan ilk arabuluculuk uygulaması ve ilk ticari arabuluculuk uygulamaları Odamız tarafından gerçekleştirildi.
Hizmet binalarımızda arabuluculuk görüşmeleri için uluslararası standartlara sahip görüşme odalarımızı üyelerimizin hizmetine sunduk. Bununla beraber ülkemizin ilk ileri arabuluculuk eğitimleri de odamız öncülüğünde gerçekleştirildi.
Bundan sonraki süreçte de BTSO olarak sistemin başarısı için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Burkay, İş mahkemeleri Kanunu kapsamında yapılan yeni düzenlemelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Arabuluculuk görüşmeleri sonunda mutabakata varan işçi ve işverenin, üzerinde anlaşılmış olan hususları tekrar dava konusu yapması mümkün değil. Bu düzenleme iş dünyası için zamandan önemli bir tasarruf sağlayacak” dedi.
