CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması

'Türkiye, hiçbir şekilde danışma, istişare olmaksızın tek adam tarafından sonu belirsiz bir maceraya sürükleniyor'.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, "Türkiye, hiçbir şekilde danışma, istişare olmaksızın tek adam tarafından sonu belirsiz bir maceraya sürükleniyor." dedi.

Dudu, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin küresel ve bölgesel gelişmeler açısından çok önemli bir dönemeçten geçtiğini belirtti.

Yaşanan süreçte TBMM Dışişleri Komisyonu'nun 188 gündür toplanmadığını anlatan Dudu, "Üzülerek söylemeliyim ki TBMM gibi Dışişleri Komisyonu da işlevsiz hale getirilmeye çalışılıyor. 188 günlük süreçte Irak, Suriye, Suudi Arabistan ve körfezde önemli gelişmeler yaşanıyor. Tüm bunlar olurken, TBMM Dışişleri Komisyonu bir kez bile toplanmadı. Defalarca aramamıza rağmen, komisyon başkanı bize dönüş yapmadı. Kendisinin nerede olduğunu bilmiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin dış politikada geriye düşürüldüğünü ve birilerinin oyuncağı haline getirildiğini öne süren Dudu, kimseye danışılmadan dış siyasetin sürdürülebilirliğinin mümkün olmadığını savundu.

Geçmiş dönemlerde muhalefet liderleriyle görüşmelerin yapıldığını, bazı kararların birlikte alındığını anımsatan Dudu, şunları söyledi:

"Hiçbir şekilde danışma, istişare olmaksızın tek adam tarafından Türkiye sonu belirsiz bir maceraya sürükleniyor. 'Danışan dağlar aşar, danışmayan yolda şaşar' diye bir atasözümüz vardır. Biz, hükümeti ulusal konularda muhalefetle bir araya gelmeye çağırıyoruz. Şu anda 120'nin üzerinde tasarı, teklif, kanun hükmünde kararname Dışişleri Komisyonu'nda bekletiliyor. İktidarı, parlamentoyu özellikle Dışişleri Komisyonu'nu bu işlevsiz konumundan çıkarmaya çağırıyoruz."
Kaynak: AA