Aladağ Kayak Merkezi 2018 Sonunda Açılacak

Konya’nın kış sporları merkezi olması beklenen Derbent ilçesindeki Aladağ Kayak Merkezi'nin ilk etabının, 17 Aralık 2018'de açılacağı bildirildi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 bin 500 metrelik rakıma sahip Aladağ’ın mevsimin ilk karıyla beyaz bir görüntüye büründüğünü söyledi.

Aladağ’ın yakın gelecekte İç Anadolu Bölgesi’nin önemli bir kayak merkezi haline geleceğini belirten Acar, kar yağışı ile bu yıl için kayak sezonunun da açılacağını dile getirdi.

Derbent Aladağ’ın kış sporları merkezi haline gelmesiyle Konya’nın kış turizminde söz sahibi olmaya başlayacağını belirten Acar, "İnşallah 17 Aralık 2018 tarihinde tesislerimizin ilk etabını açmış olacağız. Her yıl üzerine koyarak projeyi daha da geliştireceğiz. Aladağ, sadece Konya'mızın değil, Türkiye'nin de kayak merkezi olarak, her bölgeden gelecek insanımıza hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca, sadece kış sezonunda değil, yılın 365 günü doğa sporlarına da ev sahipliği yapabilecek tesisleri bölgemize kazandırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kasım ayında yağan kar, bölgemizde nisan ayına kadar erimiyor. Böylece kayakseverlere uzun süre kayak yapma imkanı tanınıyor. Aladağ, coğrafi açıdan da iklim açısından da kayak merkezi için çok elverişli bir yer. Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte Konya'mızın eksikliğini hissettiği kış sporlarına Derbent'in ev sahipliği yapacağını söyleyebiliriz. Turizm merkezi ilanı bakanlık tarafından onaylandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da imzalamasıyla beraber, bu projenin daha profesyonel bir hal alacağını artık söyleyebilmek mümkün. İnşallah önümüzdeki günlerde Aladağ, turizm merkezi olarak kabul edilecek. Aladağ, burada tesislerin tamamlanmasıyla birlikte uluslararası yarışlara da ev sahipliği yapabilecek önemli bir merkez haline gelecek."

Kaynak: AA