Sanatçılar Nikah Şahidi Oldu, Fidan Dikti

7.Malatya Uluslar arası Film Festivali için Malatya’ya gelen sinema sanatçıları, Yeter Yıldız ve Bülent Han çiftinin nikâh töreninde şahitlik yaparken, Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi’ne kendi isimlerini taşıyan fidanları diktiler.

Sanatçılar Nikah Şahidi Oldu, Fidan Dikti
Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca Mahallesi Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Parkındaki Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen nikâh töreninde yönetmen Mesut Uçakan, sinema sanatçısı Halil Ergün, Emre Kızılırmak, Meral Orhansoy, Nursel Köse ile ses sanatçısı Belkıs Özener nikah şahidi oldu.

“Nikah törenine katılan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum”

Yeter Yıldız ve Bülent Han çiftinin nikahını kıyan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, genç çiftlere ömür boyu mutluluk dilerken, törende kendilerini yalnız bırakmayan sanatçılara teşekkürlerini sundu.

Başkan Yardımcısı Şahin, yaptığı açıklamada “Evlilik kurumu çok özeldir, bugün attığınız imzalarla bir ömür boyu mutlu, mesut ve huzurlu olmanızı Cenabı Allah sizlere ve ailelerinize nasip etsin. 7. Malatya Uluslar arası Film Festivali için Malatya’ya gelen yönetmen ve sinema sanatçılarımızda bugün aramızdalar. Bu mutlu günlerinde çiftlerimizi yalnız bırakmadıkları için tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçı Ergün evlenme cüzdanını Yeter Yıldız’a verdi

Resmi imzaların atılmasından sonra evlilik cüzdanını Yeter Yıldız’a veren sinema sanatçısı Halil Ergün, genç çiftlere mutluluk diledi.

Yeter-Bülent Han çifti ise, evliliğe ilk adımı attıkları özel günlerinde kendilerini yalnız bırakmayarak nikâh şahidi olan sinema sanatçılara teşekkürlerini sundular. Nikâh törenine katılan diğer sanatçılarda Yeter-Bülent Han çiftine mutluluk dileklerini sundular.

Sanatçılar kendi isimleriyle fidan diktiler

Bu sene 7. yaşını dolduran Malatya Uluslararası Film Festivali, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Festival kapsamında kente gelen sinema sanatçıları, Yakınca mahallesinde oluşturulan Malatya Film Festivali Kayısı Bahçesi’ne fidan dikti. Kendi isimlerinin bulunduğu fidanları toprağa yerleştiren sanatçılar, yeşili ve ağaçlandırmayı özendirecek bu tür sosyal projelerin uygulanması aşamasında emeği geçenlere teşekkürlerini sundular.

“İstanbul’da evim yok ama Malatya’da bir ağacım var”

Sinema Sanatçısı Halil Ergün, çok anlamlı bir etkinlik olduğunu belirterek “Çok anlamlı bir etkinlik, hasat zamanı buraya gelip meyve yemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Meral Orhansoy ise, “Malatya’ya ilk gelişim, çok güzel ve kaliteli bir organizasyon yapılmış. Bugünde hem nikâh törenine katıldık ardından fidan dikimi gerçekleşti. Teşekkür ederim” dedi.

Türkiye’nin her köşesinin ayrı bire güzellikte olduğunu ifade eden ses sanatçısı Belkıs Özener ise, “100’e yakın ödülüm var ancak Malatya’da aldığım ödül beni taçlandırdı, fidan dikimi ise beni duygulandırdı çok memnun kaldım. İstanbul’da başımı sokacak bir evim yok ama burada artık bir ağacım var, zaman zaman buraya gelip onu sulayıp takip edeceğim” dedi.

Fidan dikim törenine Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve sanatçılar katıldı.

Kaynak: İHA