TÜBİTAK Destekli Projenin Kapanış Toplantısı
TUBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Kaynaştırma Sınıflarında Eğitim Alan, İşitme Engelli Öğrencilere Yönelik Destek, Özel Eğitim Hizmetlerinin İncelenmesi Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması” başlıklı TÜBİTAK Projesinin kapanış toplantısı Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.

Projenin yürütücüsü Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Gürgür ise proje hakkında şunları aktardı:
“TÜBİTAK destekli üç yıl devam eden bu projede asıl hedef kitlemiz, kaynaştırma ortamında eğitim alan işitme engelli öğrenciler. Çalışmadaki temel amacımız Anadolu Üniversitesi bünyesindeki İşitme Engelli Çocuklar Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÇEM)’in uygulamalarını Türkiye geneline yaygınlaştırabilecek bir modele dönüştürmekti. Türkiye genelinde ulaştığımız hedef kitle ile Erzurum, İstanbul, Gaziantep, İzmir, Samsun ve Ankara’da çalıştaylar düzenleyerek yaklaşık 200 öğretmenin de katılımıyla mesleki gelişim çalışmaları düzenledik. Bunun haricinde Türkiye genelinde bir anket uygulaması yaptık. Elde ettiğimiz bulgulara dair bir içerik oluşturduk. Bu kapsamda da üç yıldır yaptığımız çalışmalarımızın sonuçlarını bu toplantıda aktaracağız. Sonuç olarak yaptığımız kapanışın toplantısında da amacımız sizlere gerçekleştirdiğimiz süreci tanıtmak, elde ettiğimiz bulgulardan bahsetmek ve bilgilendirme sağlamak.”
