Tunceli'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Tunceli’de Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde Trabzon’un Of ilçesinden gelen horon ekibi ile Bingöl’den gelen halay ekibinin oyunları izleyenleri etkiledi. Yaşlı bir kadına eşlik eden Vali Tuncay Sonel de onunla halay çekti.

Tunceli'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yılı programı Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı, ardından Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla devam etti.

Günün önemine binaen konuşma yapan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Cumhuriyetimiz 94 yıl önce bugün tarihteki yerini almıştır ve bundan sonra da var olmaya devam edecektir. Türk Kurtuluş Savaşımızın zirvesi olan Cumhuriyetimizin asıl amacı bu güzel ülkenin güzel insanlarını, aziz milletimizi daha iyiye, çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmaktır. Bu vesileyle bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum” dedi.

Etkinliklerde, okul gruplarının çeşitli alanlarda hazırladığı gösterilerin ardından Trabzon’un Of ilçesinden gelen horon ekibi ile Bingöl’den gelen halay ekibi oyunlarını sergiledi. Kutlamalara katılanlar etkinlikleri coşkulu bir şekilde izledi.

Vali Sonel, protokolde yanında bulunan yaşlı kadınla halay çekerken, diğer protokol üyeleri ile salonda bulunan öğrenci ve veliler halaya eşlik etti.

Resmi geçidin ardından etkinlikler sona erdi.
Kaynak: İHA