Uluslararası Af Örgütü Yöneticisinin FETÖ'den Yargılandığı Dava

İzmir'de ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık avukat Kılıç'ın tahliye talebi reddedildi Mahkeme, dosyayı, Büyükada'daki toplantıya ilişkin davayla birleştirilmesi için İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yöneticilerinden avukat Taner Kılıç, ilk kez hakim karşısına çıktı.

İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Kılıç ile avukatları hazır bulundu.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada savunma yapan Kılıç, FETÖ/PDY üyesi olduğuna yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını, 25 yıllık meslek hayatı boyunca örgütle bağlantısının bulunmadığını ileri sürdü.

Sanık Kılıç, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığına ilişkin değerlendirmenin subjektif olduğunu savundu.

Kapatılan Bank Asya'daki hesabının ise normal bir müşteri ilişkisinden ibaret olduğunu iddia eden Kılıç, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla bankaya para yatırmadığını öne sürdü.

Yargı ya da bürokrasiye girme talebinin hiç olmadığının savunan Kılıç, şöyle konuştu:

"Üniversiteden mezun olduktan sonra Zehra Vakfının uzun süre yöneticiliğini yaptım. İzmir'de muhafazakar olan sivil toplum kuruluşları ve avukatlar, benim FETÖ ile bağlantımın olmadığını bilir. Uluslararası Af Örgütü'nde yaptığım çalışmalar nedeniyle hakkımda dava açıldı. Cezaevine girdikten 30 gün sonra yapılan 'Büyükada' toplantılarında sanık oldum. İddianameyi hazırlayan savcı beni bir anda o davaya sanık olarak ekledi. Üzerimden Uluslarası Af Örgütü zan altında bırakılmak isteniyor."

Sanık Kılıç, soruşturma aşamasında sorulması üzerine "kapatılan Zaman gazetesinin genel yayın yönetmen yardımcısı Mehmet Kamış'ın eniştesi" olduğunu söylemesinin suç niteliği taşımamasına rağmen iddianameye girdiğini söyledi.

Sanık Kılıç'ın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, dosyayı, Büyükada'daki toplantıya ilişkin davayla birleştirilmesi için İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

- Operasyon

Uluslararası Af Örgütü yöneticilerinden avukat Taner Kılıç, 6 Haziran'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öne sürülen Kılıç hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla dava açılmıştı.
Kaynak: AA