Başkan Anlayan Açıklaması 'Ödenek Konusu Sevindirici Bir Haber'
Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Organize Sanayi Bölgesindeki(OSB) kamulaştırma çalışmaları kapsamında Sanayi Bakanlığı tarafından 8 milyonluk ödeneğin aktarılma talimatının verildiğini öğrendiklerini ve bunun çok sevindirici bir haber olduğunu söyledi.

Fatsa Belediyesi olarak şu ana kadar hisseder sayısının yüzde 63 ile bizzat anlaşmış durumda olduklarını ifade eden Başkan Anlayan, “Geri kalan 368 kişiyle görüşmelerimiz devam ediyor inşallah bu süreç yılbaşına kadar da tamamlanacak onların da büyük bir çoğunluğu ile anlaşacağımızı umut ediyoruz. Biz burada yüzde 90’a varan miktarda vatandaşla anlaşmayı öngörüyoruz, anlaşılamayan vatandaşlarla da mahkeme yoluyla istimlak davası açılarak istimlak yöntemi gerçekleşecek. İlk baştan söylediğim gibi biz Fatsa Belediyesi olarak burada istimlak sürecini takip etmek ve istimlak sürecini yönetmek için yetkilendirildik yoksa ödenekler Fatsa Belediyemiz tarafından değil Sanayi Bakanlığımız tarafından karşılanıyor” diye konuştu.
Bu bağlamda sevindirici bir haber aldıklarını belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Biz Bakanlığa 616 kişi göndermiştik buna karşılık ilk etapta şu anda Fatsa Organize Sanayimiz için 8 trilyonluk ödeneğin aktarılma talimatının verildiğini öğrendik, bu gerçekten çok sevindirici bir haber. Özellikle hem buranın yatırım programına alınmasında hem de bu ilk ödenek olarak da aktarılan 8 trilyon ödeneğin çıkarılmasında takip ve desteği olan Sayın Bakanımız başta olmak üzere Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum, her birinin gayretleri var. Tabii burada biz yönetim olarak da Sayın Valimiz başkanlığında süreci yerinde takip ediyoruz. Gönderilen 8 trilyonun herkese azar azar ödenecek bir tutar olmadığını vurgulayan Başkan Anlayan, “Burada şu yöntem uygulanacak. Biz anlaştıklarımızı Sanayi Bakanlığımıza gönderiyoruz. Her gönderdiğimiz orada sıraya giriyor dolayısıyla o sıraya göre herkes parasını alacak. Vatandaşlarımız yine de bizden bilgi alabilirler. Bundan sonra da etap etap bu paraların geleceğini ve ödemeyeceğini ifade etmek istiyorum. Fatsamız için çok önemli bir gelişme inşallah bu sene sonuna kadar da istimlak sürecinin anlaşma kısmının tamamlanacağını umut ederek önümüzdeki 1 yıllık süre zarfında yatırımların başlayacağını umuyoruz. OSB yatırımları Fatsa’mız için yatırımların başında geliyor şu ana kadar 3 bin 500 kişinin çalıştığı Organize Sanayi Bölgesinde hedefimiz en az 10 bin kişi. Bunun için en önemli adım istimlak aşaması da ciddi bir şekilde gelişme sağlanmış durumda. Fatsamıza hayırlı olmasını diliyorum emeği geçenlere bir kez daha yürekten çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
