'Zengin Toprakların Zengin Çocukları Olacağız'
Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Kabalı köyünde meyve bahçesinde incelemelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bizim bu kadar zengin topraklarımız var. Biz zengin toprakların fakir çocuklarıyız. Biz zengin toprakların zengin çocukları olacağız" dedi.

"KABALI PROJESİ KALBİMİN ATTIĞI BİR PROJE"
Kabalı Meyve Bahçesi Projesi’nin önemine değinen Bakan Fakıbaba, "Çok samimi olarak söylüyorum. Bu proje çok önemli. Benim kalbimin attığı, Türkiye’nin kalbinin atacağı bir proje. Üreticinin gerçekten efendilik yapabileceği mükemmel bir şekilde yaşayacağı bir proje. Biz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bu projeyi destekleyeceğiz. Cumhurbaşkanımız da bu projeye destek verecektir. Burada iş var, burada üretim var, burada gerçek hayat var. Onun için bu projeye gereken desteği vereceğiz. Köylümüz üretecekler artan kısmı da inşallah biz ihraç edeceğiz" şeklinde konuştu.
"BİR OLURSAK YAPAMAYACAĞIMIZ BİR ŞEY YOK"
Kabalı’nın Yozgat’ta Avrupai bir köy görünümünde olduğunu açıklayan Bakan Fakıbaba, "Kabalı’da her şey var, burada sigortalı aileler var. 500’e yakın bu köy eleman çalıştırıyor. Burada istihdam var, hayat var, üretim var. Bunu görmek lazım onun için Türk halkının moralinin iyi olması lazım. Bizim eksikliğimiz birlik, beraberliğimiz. Eğer biz bir olursak emin olun yapamayacağımız hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.
Gerçekleştirecekleri projeler sayesinde zengin toprakların zengin çocukları olacaklarını da vurgulayan Bakan Fakıbaba, "Örnek olsun diye her ilden 3 köy düşünüyoruz. Köyün analizine, köyün durumuna göre bazısı zeytin bahçesi, bazısı tahıl, bazısı hayvancılık olur duruma göre Tarım Bakanlığı olarak destekleyeceğiz ve üretimi birleştireceğiz. Benim Avrupa’dan hiçbir farklılığım yok hatta daha fazla zenginliğimiz var. Bizim bu kadar zengin topraklarımız var ve ben şunu söylüyorum. Biz zengin toprakların fakir çocuklarıyız. Biz zengin toprakların zengin çocukları olacağız. Bizim hedefimiz bu. 2012’den 2017’ye kadar müthiş işler yapılmış. Ama bizim daha yapacak çok işimiz var. 2023 hedefleri çok önemli. Bu hedefler arasında Türkiye’nin birçok yerinde köylerden şehre göç olmayacak, şehirlerden köye göç olacak" dedi.
Bakan Fakıbaba, Kadışehri ilçesi Kabalı Meyve Projesi’nin ardından Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezinde sektör ve kurum toplantısına katıldı.
Program basına kapalı devam etti.
(Bahadır Muhlis Gökgül- Alpaslan Demir/İHA)
