Alaplı'da İçme Suyu Şebekesi Yenilenecek

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı'nın 50 yıllık içme su ihtiyacını karşılayacak içme suyu şebekesi yenileme proje çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, proje için İller Bankası'ndan 9 kişilik heyetin Alaplı'da 2 gün süren incelemeleri sonucu hazırlanan yersel tetkik tutanağının imzalandığını belirtti.

İlçenin en az 50 yıl su ihtiyacını karşılayacak şekilde tüm Alaplı'yı kapsayan şehir şebekesi içme suyunun tamamen yenileneceğini ifade eden Tekin, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 30 yıl önce yapılmış şebeke hattı borularının, depo ve terfi istasyonları yıpranıp deforme olduğu için tüm unsurlarıyla yenilenmesine ihtiyaç oldu. ilçemiz açısından çok önemli olan büyük bir proje çalışmasına başladık. İller Bankası A.Ş Proje Dairesi Başkanlığı, Kastamonu Bölge Müdürlüğü, yüklenici firma ve belediyemiz yetkililerinden oluşan heyet, iki gün süresince ilçemiz içme suyu hattında detaylı inceleme yaptı. Belediyemiz ve İller Bankası ortaklığıyla yapılacak içme suyu kesin projesine göre, ilçemizdeki içme suyu şebekesi, motopomp depoları, terfi istasyonu binaları kapasiteleri de artırılmak suretiyle baştan sona yenilenecek. Yani, içme suyuyla ilgili tüm hatlar, depolar, binalar kapasiteleri de artırılmak suretiyle yeniden yapılacak."

Kaynak: AA