IKBY'nin Referandum Komisyonu İçin Tutuklama Kararı

Irak Federal Mahkemesi, IKBY referandumunu gerçekleştiren Yüksek Seçim Komiserliği Başkanı ve üyeleri hakkında tutuklama kararı çıkardı.

IKBY'nin Referandum Komisyonu İçin Tutuklama Kararı
Irak mahkemesi, Yüksek Federal Mahkeme tarafından verilen karara aykırı olarak bağımsızlık referandumunu denetlemesi gerekçesiyle, IKBY Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu üyelerine yönelik tutuklama emrini yayınladı. Irak Yüksek Yargı Konseyi Sözcüsü Yargıç Abdelsettar Bayraktar, ’’Bağdat’ta bulunan Rusafa Soruşturma Mahkemesi, IKBY’de referandumu denetleyen komisyonun başkanı ve üyeleri hakkında bir tutuklama emri çıkardı’’ açıklamasını yaptı. Bayraktar, "Tutuklama kararı referandumun Yüksek Federal Mahkeme’nin kararlarına aykırı olduğunu savunan Milli Güvenlik Kurulu dava açtıktan sonra verildi’’ dedi.

Başbakan Haider Abadi’nin yetkisine dayanan Irak Ulusal Güvenlik Konseyi, Pazartesi günü yaptığı açıklamada referandum yapmakla suçlanan IKBY devlet çalışanlarının isim listesini bir araya getirdiğini belirtti.

Yüksek Seçim Komiserliği Başkanı ve üyelerine karşı savunma makamları aracılığıyla yasal tedbirler alacaklarını söyledi.

Başbakan Abadi, IKBY Başkanı Barzani hakkında bir tutuklama kararının olup olmadığı hakkında sorulan soruya herhangi bir cevap vermedi.
Kaynak: İHA