Çocuklarda Diş Hekimi Fobisine Son
Çocukların yüzde 85’inde diş hekimi korkusu olduğunu ifade eden uzmanlar, bu durumun, ebeveyenlerin, ’Eğer uslu durmazsan doktor sana iğne yapar’ diye çocuklarını korkutmasından kaynaklandığını söyledi.

Diş hekimi fobisi olan çocuklarda sedasyon altında diş tedavisinin tercih edildiğini anlatan Metin Ayan, bu yöntemle hekimin hareket imkanı kısıtlanmazken, hasta içinse stressiz bir tedavi uygulandığını söyledi.
Ayan, “İkna edilebilmesi mümkün olmayan çocuklara uyguladığımız sedasyon yönteminde, hastaya kontrollü bir şekilde damar yoluyla ilaç verilir. Hasta sakinleşir ve bu şekilde uyku haline geçer. Çocuğu hafif bir uyku durumunda tutmak diş tedavisi için çoğu kez yeterlidir. Çocuğun ve diş hekiminin işini kolaylaştıran sedasyonla çürük dişler tek seansta tedavi edilebilmektedir” diye konuştu.
