Türk Zeka Ve Strateji Oyununa Budapeşte'de Büyük İlgi
Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde ilk kez mangala turnuvası düzenlendi. Türk zeka ve strateji oyunu Mangala Turnuvasına 26 kişi katıldı.

Büyükelçi Şakir Fakılı muhabirine yaptığı açıklamada, “Gerçekten kültürlerin buluşması. Bu oyuna ilgi duyan Macar dostlarımızın sayısının artmasından memnuniyet duyuyoruz tabi ki. Türklerle Macarları bir araya getiren güzel bir oyun. Oynayanlara bol şans diliyorum” diye konuştu.
Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül ise, mangala oyununun Türklerin geçmişinde de oynanan bir oyun olduğunu, hatta bu oyunun 16. ve 17. yüzyılda sarayda hanımlar tarafından da oynandığını, bu oyunu yavaş yavaş, hem Macarlara, hem de Türklere öğretmeye çalıştıklarını kaydetti.
Mangala turnuvasına katılan yarışmacılara Türk çayı ve Türk baklavası ikram edildi.
(Mehmet Başaran / İHA)
