Bakan Özhaseki, OECD Çevre Bakanları Toplantısına Katılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Çevre Bakanları Toplantısına katılacak Toplantı kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirecek Özhaseki, 2020 sonrası iklim rejiminin esaslarını belirleyen Paris Anlaşması ve iklim müzakerelerinden Türkiye'nin beklentilerini katılımcı bakanlarla paylaşacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilecek Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Çevre Bakanları Toplantısına katılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Özhaseki'nin yarın başlayacak Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Çevre Bakanları Toplantısına katılmak üzere Paris'e gideceği bildirildi.

OECD'ye üye 35 ülkenin çevre bakanlarının Paris'te, 28-29 Eylül tarihlerinde bir araya geleceği aktarılan toplantıda, Yeni Zelanda Çevre Bakanı Nick Smith'in başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda Türkiye'yi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin temsil edeceği belirtildi.

İki gün sürecek zirvenin gündem maddeleri ise 'İklim Değişikliği Bağlamında Gelecekteki Önemli Zorluklar' ve 'Kaynak Verimliliği ve Döngüsel Ekonomiye Geçiş' olarak belirlendi. Ayrıca, ulaştırmadan kaynaklanan hava kirliliği, su, azot ve biyolojik çeşitlilik gibi konuların da toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.

- Özhaseki, Türkiye'nin iklim beklentilerini paylaşacak

Bakan Özhaseki'nin toplantılar süresince katılımcı ülkelerin bakanları ile ikili görüşmeler gerçekleştireceği aktarılan açıklamada, Özhaseki'nin söz konusu görüşmelerde 2020 sonrası iklim rejiminin esaslarını belirleyen Paris Anlaşması ve iklim müzakerelerinden Türkiye'nin beklentilerini katılımcı bakanlarla paylaşacağı ifade edildi.

Açıklamada, toplantı sonunda katılımcı bakanlar tarafından herhangi bir belgenin onaylanması ve kabul edilmesinin öngörülmediği, toplantının bakanlar düzeyinde görüş alışverişi yapılmasına olanak sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA