Kayseri Merkezli 5 İlde FETÖ/PDY Operasyonu
Kayseri merkezli, Ankara, Adıyaman, İzmir, Konya ve Yozgat’ta okul yöneticisi, yurt müdürü ve şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 91 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Bir başka FETÖ/PDY operasyonu ise daha önce açığa alınan bylock kullanıcısı 42 polis için başlatıldı.

Okulların belirlenmesinin ardından şirket yöneticileri, okul ve yurt müdürleri hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak ve terörizmin finansmanı suçundan soruşturma başlatıldı.
Yürütülen soruşturma kapsamında 91 şüphelinin yakalanması ve ikametlerinde arama yapılması amacıyla bugün sabah saatlerinde Kayseri merkezli Ankara, İzmir, Adıyaman, Konya ve Yozgat illerinde operasyon başlatıldı. Kayseri’deki operasyonlara 300 polis memuru katılıyor.
Hakkında gözaltı kararı verilen 91 kişinin isimleri şu şekilde:
Abdi Y., Abdulkadir Ç., Ahmet D., Ahmet D., Ahmet İ., Ali K., Ali Y., Alişan İ., Aydemir B., Ayhan C., Aytekin K., Bahri Türker A., Bayram P., Bayram Y., Bilal K., Cihat D., Cüneyt G., Davut E., Ebru O., Ercan Y., Erdal Ö., Erhan T., Ersin K., Fatih D., Fatih S., Fatih I., Gazi O., Gamze E., Güner G., Gürhan E., Hadi Y., Hanifi D., Hasan K., Havva A., Hayrettin K., Hayrullah H., Hidayet B., Hüseyin A., İbrahim K., İbrahim Ş., İlhan N., İlyas K., Kamil K., Keziban Y., Mahmet A., Mehmet A., Mehmet C., Mehmet F., Mehmet F., Mehmet H., Mehmet Z., Mehmet Z., Merve Y., Muhammet A., Mustafa C., Mustafa Ç., Mustafa D., Mustafa M., Mustafa Münir D., Mustafa T., Nadire İ., nazife K., NEcmi S., Nesim A., Nihal G., Nihat G., Nurettin Y., Oğuz U., Orhan K., Orhan T., Orhan T., Osman T., Ramazan K., Salih Ö., Sefa Ü., Selçuk B., Serdal K., Selma K., Seyit Ali K., Sıtkı B., Sinan Y. Süleyman C., Şuayip K. Taha K. Tahsin S., Tayfur İ., Ümit G., Yakup P., Yavuz K., Yusuf T.
Bylock kullanıcısı 42 polisin gözaltına alınması için de operasyon başlatıldı
Öte yandan, Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından daha önce açığa alınan ve bylock kullanıcısı oldukları öğrenilen 42 polisin gözaltına alınması için de sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Her iki operasyona toplam 400 polis katılıyor. Gözaltına alma ve arama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
