GÜNCELLEME - Sahil Güvenlik Teknesi Alabora Oldu

Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpışan sahil güvenlik teknesi alabora oldu Olay yerinde inceleme yapan İstanbul Valisi Şahin: 'Sarayburnu açıklarında sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisi çarpışmış, ardından sahil güvenlik teknesi alabora olarak sürüklenmeye başlamış' Sahil güvenlik teknesindeki 6 kişiden 5'i kurtarılırken, kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor BAZI DETAYLAR EKLENDİ.

Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpışarak alabora olan Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı teknede bulunan 6 kişiden 5'i kurtarılırken, 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı tekne, henüz belirlenemeyen nedenle bir yük gemisiyle çarpışarak alabora oldu.

Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve deniz polisi ekipleri, çarpışmanın ardından alabora olan sahil güvenlik teknesindeki 6 kişiden 3'ünü kurtardı.

Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu açıklarında sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisinin çarpıştığını belirterek, 'Ardından sahil güvenlik teknesi alabora olarak sürüklenmeye başlamış.' dedi.

Vali Şahin, kazaya ilişkin şu bilgileri verdi:

'Sarayburnu açıklarında sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisi çarpışmış, ardından sahil güvenlik teknesi alabora olarak sürüklenmeye başlamış. Sahil güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve deniz polisi ekipleri, sahil güvenlik teknesinde bulunan 6 kişiden 3'ünü sağ olarak kurtardı. Diğer 3 kişinin kurtarılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.'

Olay yerinde çalışmaları takip eden Vali Şahin, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sahil güvenlik teknesinden kaybolan 3 kişiden 2'sinin daha kurtarıldığını kaydetti.

Kurtarılan Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli 5 kişi GATA'ya kaldırılırken, 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Kaynak: AA