Davutoğlu: Dört mesajın iletilmesine önem veriyorum

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dört mesajın iletilmesine önem veriyorum. Önce AK Parti kadrolarına şunu söylüyoruz, biriz, beraberiz, omuz omuzayız ve hep beraber bu meydandayız." dedi.

Davutoğlu: Dört mesajın iletilmesine önem veriyorum
Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu.

Başbakan, “Milletleri ve siyasi hareketleri izzetli kılan , zor dönemlerde, bunalımlar bekleyen günlerde aldıkları tavırlardır. 15 yıllık AK Parti'nin zor dönemeçlerini hep beraber geçtik. Bundan bir ay önce, 15 Temmuz'da bir demokrasi zaferine hep beraber imza attık, Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyenlere hep beraber “Dur” dedik. O millet o gece, kendi varlığını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Bütün siyasi partiler o gece hep beraber davrandı, onları da takdirle anıyoruz. Bu hareket 14 yıl içinde milletin makus tarihini değiştirdi. FETÖ denilen bir şebeke, bir çete devletimizin her yerine sirayet etmek isteyen suç örgütünü harekete geçirmek istediler. Bütün bir AK Parti kadrosunun bir olduğunu hayal edemediler. Dört mesajın bu meydandan iletilmesine önem veriyorum. Önce AK Parti kadrolarına şunu söylüyoruz, biriz, beraberiz, omuz omuzayız ve hep beraber bu meydandayız. Hiçbir nifak bu büyük ailenin arasına giremeyecek. Merak etmeyiniz, tuzak kuranlar olduğu gibi o tuzakları bozacak olan Rabbimiz var” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bundan sonra da herhangi bir tehlike söz konusu olduğunda da AK Parti kadrolarının tek bir zihin, yürek, bilek halinde birarada olduğunun bilinmesini istiyoruz. Buradan o gece, gözyaşları ve dualarla bizi izleyenlere diyoruz ki hiç merak etmeyiniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayaktadır. Uluslararası toplum da dahil olmak üzere uluslarası camiaya diyoruz ki gün sınav günüdür. Bizim yanımızda net tavrınızı almak durumundasınız.”