Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Etti
MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine edilen hakaretlerle ilgili davaları geri çekmesine ilişkin, "Olumlu, güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Verimli ve güzel bir ziyaret oldu. Bu tür görüşmelerin gelecekte de devamının ülkemizin birliği, terörle mücadelesinin başarıya ulaşması içi ve milletimizin birbiriyle kucaklaşması için önemli bir fırsat oluşturacağını bir kez daha gördük" ifadelerini kullandı.
"OHAL UYGULAMASI İNŞALLAH BAŞARIYLA DEVAM EDECEK"
MHP Lideri Bahçeli ise, "Sayın Başbakanımızın siyasi parti liderleriyle görüşme için Çankaya Köşkü’ne davetinden sonra Sayın Başbakanımız, partilerimizi ziyaret etmektedir. Bugün de MHP ile görüşme imkanı ortaya çıkmıştır. Sayın Başbakanımız 15 Temmuz’dan bugüne kadar geçen süre içinde özellikle OHAL uygulamaları ve ona paralel olarak yapılmış olan Kanun Kuvvetindeki Kararnameler üzerinde görüşlerimizi almışlardır. Kendileri de bilgi vermişlerdir. Çok verimli bir görüşme olduğu kanaatindeyiz. OHAL uygulaması inşallah başarıyla devam edecek, Türkiye her türlü darbe tehdidinden kısa süre içerisinde kurtulacaktır. Buna inanıyor ve kendilerine başarılar diliyoruz" diye konuştu.
İDAM KONUSU
Yıldırım ve Bahçeli, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. İdam tartışmalarına ilişkin soru üzerine Yıldırım, "Bu konuları görüşmedik. Anayasa değişikliği konusunda partilerimiz, görevlendireceğimiz arkadaşlar marifetiyle çalışmalarını sürdürecekler. CHP, MHP, AK Parti bir arkadaş görevlendirilecek ve bunlar çalışmalarını yapıp genel başkanlara arzedecek. Bunun için zaman başlamış durumda" dedi.
Ordu içinde (FETÖ) aktif unsurların olup olmadığına ilişkin soruya Yıldırım, "Yaşadığımız 15 gün bize şunu gösterdi. Bu yapı, darbe teşebbüsüne katılanlarla sınırı değil. Daha derinlere gidiyor. Çok daha büyük bir potansiyeli içeriyor. Onun için mutlaka bu konudaki çalışmalarımızı rehavete kapılmadan devam ettirme ihtiyacı var. Bunun için biz bu KHK’ları çıkarıyor ve bununla ilgili muhtemel riskleri kontrol altına almayı hedefliyoruz" karşılığı verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hakaret davalarını geri çekmesine ilişkin soru üzerine Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili açılmış olan davaları, 15 Temmuzda Türkiye’de yaşanan gelişmeleri de göz önüne alarak normalleşme sürecine, partiler arası dayanışmaya katkı sağlayacak olumlu güzel bir yaklaşım olmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum".
Yenikapı buluşmasına MHP’nin katılıp katılmayacağının sorulması üzerine Bahçeli’nin, "Daha 7 gün var ona" şeklindeki ifadesi, Başbakan Yıldırım’ı güldürdü.
