Sağlık Bakanlığına Devredilen Hastane Hasta Kabulüne Başladı

Sakarya'da, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle yaklaşık bir hafta önce kapatılan ve Sağlık Bakanlığına devredilen özel hastane, vatandaşların hizmetine girdi Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sağlam:'Daha önce ücretli olan sağlık hizmeti, artık ücretsiz olarak vatandaşımıza sunulmuş oldu. Daha evvel yaklaşık 350 olan hasta sayısı, şimdilerde 700'lere çıkmış durumda'

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle yaklaşık bir hafta önce kapatılan ve Sağlık Bakanlığına devredilen Özel Altınova Hastanesi, hasta kabul etmeye başladı.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Serdivan Ek Binası olarak hizmete giren hastanede, acil servis, poliklinik ve yataklı servis hizmetleri yeniden veriliyor.

Hastanenin Sağlık Bakanlığına devredilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten vatandaşlar, hastaneye gelmeye başladı.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Salih Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Temmuz itibarıyla hizmete giren 52 yataklı hastanenin tam kapasiteli şekilde çalıştığını söyledi.

Hem sayı hem de kalite yönünden eskisine oranla çok daha iyi hizmet vermeye başladıklarını vurgulayan Sağlam, 'Daha önce ücretli olan sağlık hizmeti, artık ücretsiz olarak vatandaşımıza sunulmuş oldu. Daha evvel yaklaşık 350 olan hasta sayısı, şimdilerde 700'lere çıkmış durumda.' diye konuştu.

Sağlam, hastaneye yeni doktor alımı yapılmadığını, SAÜEAH'ta hizmet veren ve çok sayıdaki poliklinikten bir kısmının buraya çekildiğini belirterek, 18 ana branşın hizmet vermeye başladığını kaydetti.

- 'Allah, devletimize zeval vermesin'

Hastanenin verdiği hizmetten memnun olduğunu belirten Bayram Maral de devletin her zaman halkının yanında olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin bu birlik ve beraberlik sayesinde daha da ileri gideceğini söyleyen Maral, 'Türkiye, zaten sağlıkta, eğitimde, ulaşımda büyük atılım yaptı. Bu gelişmeler, daha da ileriye gidecek inşallah. Halk olarak hepimiz devletimizin arkasındayız. Hizmetlerden de memnunuz.' diye konuştu.

Nilgün Maral ise hastanenin hizmetinden çok memnun olduklarını belirterek, 'Daha önce ücretli olduğu için gelemiyorduk. O yüzden hep devlet hastanelerini tercih ediyorduk. Devletin bize sunduğu güzel imkanlar var. Şimdi burası da devlete geçince tercih ediyorum. İnşallah güzel olur.' ifadesini kullandı.

FETÖ ile bağlantılı olan özel hastanenin Sağlık Bakanlığına devredilmesinden ötürü çok mutlu olduğunu dile getiren Suat Tilki de 'Hizmetleri çok iyi, eskiden sıralarda bekliyorduk. Allah, devletimize zeval vermesin.' dedi.
Kaynak: AA