Mamak'a Yeni Hijyenik Çöp Konteynırları

Mamak Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yeni model hijyenik çöp konteynırlarını hizmete sunuyor.

Mamak'a Yeni Hijyenik Çöp Konteynırları
’Daha temiz bir Mamak için el ele’ sloganıyla çeşitli projeler geliştiren Mamak Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan çöp konteynırlarını da yeni sistem hijyenik çöp konteynırlarıyla değiştiriyor. İlk etapta 60 noktaya yerleştirilen yeni model hijyenik çöp konteynırları 2 bin 200 litrelik hacme sahip. Hem ayak pedalı hem de elle açılabilen yeni sistem çöp konteynırlarının tüm Mamak’a yerleştirileceği belirtildi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yeni sistem çöp konteynırları çeşitli mahallelere yerleştirilmeye başlandı. Hem şehir estetiğine katkı sunacak hem de halk sağlığını koruyacak daha modern sistemlere geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hem hijyenik hem çevreci

Galvanizli çelik sacdan yapılmış olan yer üstü konteynırlar, soğuğa ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı olmasının yanı sıra alt kısmında atık çöp sularının dışarı sızmasını önlemek için tasarlanmış özel depoya sahip. Kullanım kolaylığı ve boşaltma esnasındaki sessizliği ile görüntü ve gürültü kirliliğini de önleyen, uzaktan kumandalı tam elektronik sistemli vinçler tarafından boşaltılan konteynırlar hem hijyenik hem de çevreci.
Kaynak: İHA