Lapseki'ye Katı Atık Arıtma Tesisi Yapılacak

Lapseki ve Çardak belediyelerince hazırlanan 'Katı Atık Arıtma' projesinde yer teslimi yapıldı.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 36 kilometrelik kanalizasyon hattı yaptıklarını söyledi.

Projede sona yaklaşıldığını ifade eden Yılmaz, 'Çardak Belediyemiz ile birlikte ortaklaşa yaptığımız katı atık arıtma sisteminde de yer teslimini bugün gerçekleştirdik. Kanalizasyon hattı çalışmalarının sonlandırılmasından sonra bu hatlarla toplanacak olan atık sular, atık su arıtma tesisine iletilecek ve atık sular tesiste arıtılarak deşarjı yapılacak' dedi.

İhaleyi kazanarak yüklenici firma olan Tasarım Restorasyon İnşaat A.Ş tarafından gerçekleştirilecek atık su arıtma tesisi yapım i̇şinin öngörülen bitiş tarihi yer tesliminden itibaren süresi 500 gün olarak belirlendiğini anlatan Yılmaz, 'Kurulacak sistemle birlikte bölge sınırları içerisindeki kanalizasyon sisteminin bağlanacağı tesiste, günlük tüketim sonucunda oluşan evsel nitelikli atık sular kanalizasyon sistemi ve terfi pompa istasyonlarıyla toplanarak arıtılacak ve çevreye zararsız hale getirilecektir. Tesisin tamamlanmasıyla günde ortalama 5 bin 236 metreküp atık su arıtılacaktır.' diye konuştu.

Kaynak: AA