Dengeli Beslenme Resim Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı iş birliğindeki Yemekte Denge Eğitim Projesi kapsamında düzenlenen resim yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Dengeli Beslenme Resim Yarışması Ödül Töreni Yapıldı
Törene İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Şube Müdürü Osman Şekerci, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı temsilcisi Ayşegül Uğural, okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler ve aileler katıldı.

28 ESER KATILDI

28 eserin katıldığı yarışmada, Servet Akaydın İlkokulundan Yaren Çıklayedekçi birinci; Şh.J..K.Er Hacı Aydıncı İlkokulundan Ayşehül Karataş ikinci; Mustafa Yazar İlkokulundan Meriç Güneş Göktaş üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürümüzü Bilal Yılmaz Çandıroğlu tarafından verildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz Çandıroğlu, "Obezite ile mücadele artık gelişmiş ülkelerde ve gelişmekte olan ülkelerde ciddi bir sağlık problemi haline geldi. Bizim ülkemizde de gelişmişliğin bir göstergesi olarak obezite arttı. Sağlık için çok ciddi bir durum. Obezite ile mücadele ülkemizin stratejik anlamda en baştaki hedeflerinden ve problemlerinden bir tanesidir. Bu konuda da öğrencilerimize farkındalık oluşturulması, halkımızın gündemine gelmesi noktasında ciddi bir çalışma olarak değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Birinciye anne ve babası ile birlikte yol masrafları da dahil olmak üzere Kid Zania Keşif ve Eğlence Cumhuriyeti’ne giriş bileti, ikinciye bisiklet, üçüncüye ise fotoğraf makinesi verildi.

Kaynak: İHA