Vali Büyük Adliyeden 'Kanatlı Kozalak'larla Uğurlandı

Valiler Kararnamesi ile merkez valiliğine atanan Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Adliyesi’nde veda ziyaretlerinde bulundu. Ziyarette Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Vali Büyük’e anı hediyesi olarak çam kozalaklarından yapılan ‘Kanatlı Kozalak’ isimli kuğu figürlerini hediye etti.

Vali Büyük Adliyeden 'Kanatlı Kozalak'larla Uğurlandı
Merkez valiliğine atanmasının ardından kentte veda turlarını sürdüren Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Adliyesi’nde de çeşitli ziyaretler yaptı. Vali Büyük, ilk olarak Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı makamında ziyaret etti. Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Cumali Tülü ve Musa Ünel’in de bulunduğu ziyarette, Başsavcı Ali Yeldan, Vali Büyük’ün 2 senelik görevi boyunca Adana’ya büyük hizmet ve katkılarının bulunduğunu anımsatarak, “Adana’mıza göstermiş olduğunuz özverili çalışmalar, kentimize sağladığınız sinerji, emeğiniz, gayretiniz ve tüm çalışmalarınız için teşekkürlerimizi sunarız. Sizi Adana’dan özgürlüğün sembolü kuşlarla uğurluyoruz. Yolunuz açık olsun” dedi.

Vali Mustafa Büyük de, görev süresince yargı mensuplarıyla uyumlu çalıştıklarını belirterek, kendisine gösterilen ilgiden dolayı tüm yargı camiasına teşekkür etti.

Başsavcı Yeldan, ziyarette Vali Büyük’e, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlülerin çam kozalaklarından yaptığı ‘Kanatlı Kozalak’ isimli kuş figürlerinden hediye etti. Yeldan, 3 kuğu figürünün bulunduğu “Görev süreniz boyunca adliyemize göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve işbirliği nedeniyle teşekkürlerimizi sunarız” yazılı anı hediyesini, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı adına Vali Büyük’e takdim etti. Hediye için teşekkür eden Adana Valisi Vali Büyük, daha sonra Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz ve Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Arslan’ı makamlarında ziyaret edip vedalaştı.
Kaynak: İHA