Gümüşhane'de, '41 Kere Maşallah' Etkinliği

Gümüşhane'de SODES kapsamında desteklenen 'Hayata Dokunuşlar' projesi kapsamında 41 yılı bir yastıkta geçiren ailelerle yeni evli genç çiftleri bir araya getiren '41 Kere Maşallah' etkinliği düzenlendi.

Kentteki bir restoranda organize edilen etkinliğe, Valiler Kararnamesi ile Trabzon'a atanan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, burada yaptığı konuşmada, SODES kapsamında sosyal destek anlamında yürütülecek her türlü projenin desteklendiğini söyledi.

Gümüşhane'ye de bu açıdan ödenek sağlandığını kaydeden Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu ödenekten pay aktarılan projelerden Hayata Dokunuşlar adlı proje de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı İl Müdürlüğümüz ve diğer kuruluşların yürüttüğü çalışmayla bir yıl boyunca uygulanması uygun görülen bir projedir. Hayata Dokunuşlar çerçevesinde değişik şekillerde projeler üretildi ve uygulamaya konuldu. Görebildiğim ve anlayabildiğim kadarıyla çok da başarılı geçiyor ve amacına da ulaşıyor.'

Yavuz, toplumun temelinin aile olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Ailenin temeli de hanımefendilerdir. Annelerimize, eşlerimize ve ablalarımıza, hem eğitim anlamında, hem de ihtiyaç duydukları hangi alan olursa olsun bu alanlarda verilecek destek önce aile saadetini ve sonra da toplum saadetini meydana getirir. Eğer aile ve ailelerin oluşturduğu toplum sağlıklıysa o millet, o ülke ve o devlet güçlü olur. Biz aile ve toplum olarak güçlü olursak, bize hiçbir güç etki edemez.'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mutlu Sevindik de 41 yıllık evli çiftlerle yeni evli çiftleri buluşturduklarını belirtti. Sevindik, aile olabilme sözüne sadık kalmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Programa vali yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA