AK Parti Grup Başkanvekili Muş Açıklaması

'PKK destekçisi Özgür Gündem'e manşet atanları savunan Kılıçdaroğlu da gidip, orada nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapacak mı? Zira bunun bir adım sonrası bu olacak gibi görünüyor'.

KADİR KARAKUŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin grup toplantısındaki sözlerine ilişkin, 'PKK destekçisi Özgür Gündem'e manşet atanları savunan Kılıçdaroğlu da gidip orada nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapacak mı? Zira bunun bir adım sonrası bu olacak gibi görünüyor.' dedi.

AK Parti'li Muş, AA muhabirine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Daha önce devlete 'katliamcı' diyen PKK sevici akademisyenleri savunan Kılıçdaroğlu, bu kez Özgür Gündem gazetesinde terör propagandası yapan sözde aydınları savunmuş.' ifadelerini kullanan Mehmet Muş, vatandaşın 'Neden Kılıçdaroğlu hep 'terör propagandası yapmak' suçuyla yargılanan sözde aydınlara sahip çıkıyor?' sorusuna cevap aradığını aktardı.

Muş, kimsenin CHP’yi terörle ilişkilendirmediğini, sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptıklarının ve söylemlerinin bu intibayı güçlendirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

'Peki Kılıçdaroğlu, Özgür Gündem gazetesinin teröristleri 'şehit' ve 'kahraman' ilan eden manşetlerini bilmiyor mu? Bilmemesine imkan var mı? Elbette biliyor. Kılıçdaroğlu'nun gerekçesi şu, 'Efendim onların elinde bomba mı var?' Evet ellerinde bomba yok ama elinde bombayla çocukları katleden teröristleri övüyorlar, terörü meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu şunu anlamıyor, teröristler halkı katlederken, onlara fikri ve ideolojik destek veren, onların yaptıkları terör eylemlerini meşru göstermeye çalışan sözde aydınların söylemleri teröre destek ve yardımdır. Dünyanın hangi ülkesinde bir terör örgütünün gazetesine yada yayın organına müsaade edilir? Teröristleri kahraman gibi gösteren manşetler atan kağıt parçasına gazete denir mi?'

Mehmet Muş, AK Parti'nin 'Türkiye'nin milli duruş sergileyen muhalefete ihtiyacı var', 'CHP terörle arasına mesafe koysun' dedikçe CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan tam tersi söylemlerle geldiği eleştirisinde bulunarak, 'Şimdi tüm millet adına soruyoruz, PKK destekçisi Özgür Gündem'e manşet atanları savunan Kılıçdaroğlu da gidip, orada nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapacak mı? Zira bunun bir adım sonrası bu olacak gibi görünüyor.' diye konuştu.
Kaynak: AA