ODA TV'den skandal Augustus Tapınağı haberi

ODA TV'nin "Augustus Tapınağı yıkılıyor " şeklinde servis ettiği haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

ODA TV'den skandal Augustus Tapınağı haberi
ODA TV'den skandal Augustus Tapınağı haberi
Her fırsatta AK Parti iktidarını ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan ODA TV skandal bir habere imza attı. Algı operasyonu adına yalan bir haberi okuyucularına servis eden ODA TV, Augustus Tapınağı'nın yıkıldığını yazdı. İnternet sitesi sözde tapınak yıkımını yine sözde bölge sakinlerinin açıklamalarıyla güçlendirme telaşına da girdi. 

SUR DUVARI ÇÖKTÜ
Ankara, Hacıbayram'daki Hacıbayram Camisi ile yan yana olan Augustus Tapınağı'na iş makinelerinin girdiğini ve tarihi mirasın yıkım anını görüntülediklerini paylaşan ODA TV'nin yalanı ise kısa sürdü. Tapınakla ilgisi olmayan sur duvarının kendiliğinden çöktüğü ve vatandaşlardan gelen şikayet üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin harekete geçtiği öğrenildi. 

'KEPAZE BİR HABER'
Öte yandan ODA TV'nin haberine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden tepki gösterdi. Haberi paylaşan Gökçek, 'Asılsız haber yapmayı, iftira atmayı gazetecilik sanıyorlar. Bugün utanmadan, rezilce, kepaze bir haber yaparak Hacıbayram'da Ogüst Tapınağı'na iş makinaları soktuğumuzu yazmışlar' ifadesini kullandı.

'YA İSPAT YA ÖZÜR'

Mesajlarına ODA TV'nin haberinde kullandığı yıkım çalışmalarının fotoğraflarını da ekleyen Gökçek, 'Nerede Ogüst Tapınağı basın cellatları?' diye sordu. Gökçek şu şekilde devam etti: Evet Türkiye bu olayı konuşacak. ODA TV'nin basın ahlakını kenara bırakıp ahlaksızca yaptığı bir haberi konuşacak . Gidin Ogüst'ün gece yıkılan yerlerini fotoğraflayın. İspat edemezseniz özür dileyin. Tabii basın onuruna sahipseniz.