Eyüp Belediyesi 'Kültür Sanat Sezonu Kapanış Programı' Gerçekleşti

Eyüp Belediyesi, 'Kültür Sanat Sezonu Kapanış Programı' Eyüplülerin katılımıyla gerçekleşti.

Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen kapanış programında konuşan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 'Her başlangıcın bir sonu, her sonun da bir başlangıcı olur. Bu akşam kültür sanat sezonumuzun kapanış programını gerçekleştiriyoruz. Eyüp ilçemiz bizim yüz yıllardır süre gelen medeniyetimizin en önemli merkezlerinden biri. Bizi biz yapan değerleriyle, mimarisiyle, dokusuyla bize bir avantaj sağlasa da bize bir de ağır sorumluluk yüklüyor.' dedi.

Eyüp Belediyesi'nin 2 yıldan bu yana yapmaya çalıştığı kültür sanat faaliyetlerinin Eyüp'ü ileriye taşıdığını ifade eden Aydın, kültür ve sanatın bireysel ve toplumsal alanda insanların birbiriyle dengeli bir ilişki kurmasına neden olan en büyük temel ihtiyaçlardan biri olduğunu aktardı.

Kültür ve sanat alanında birçok faaliyete imza attıklarını belirten Aydın, şunları söyledi:

'Yaşam alışkanlıklarımız, hayata bakışımız ve hayattan beklentilerimizi karşılayan yegane alan sanat ve estetiktir. İnsanın olduğu yerde gündeme gelen sanat medeniyetimizin inşasında da önemli bir yer tutuyor. Bu nedenle kültür ve sanata özel önem gösteriyoruz. 28 branşta yaklaşık bin 200 kursiyerimize eğitim vermişiz. Özellikle gençlere kültür ve sanat alanları açıyoruz. Eyüp'te kültür ve sanat meyvelerini vermeye başladı. Bunun için çok mutluyuz.'

Program, Eyüp Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşen sanat eserlerinin tanıtımını yapan sinevizyon gösterisinin ardından 'Söz Saz İstanbul' grubunun türküleriyle son buldu.

Kaynak: AA