'Ereğli Denince' Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Ereğli Belediyesi ile Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFODER) işbirliği ile düzenlenen 'Ereğli Denince' fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Ereğli Belediyesi ile Anadolu Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFODER) işbirliği ile düzenlenen 'Ereğli Denince' fotoğraf yarışması sonuçlandı.

Yarışma da 21 fotoğrafçı, birbirinden güzel 80 adet fotoğrafla yarıştı.

Ali Korucu'nun 'Tren Garı' isimli fotoğrafı birinci, Faruk Kirpik'in 'Ulu Cami' isimli fotoğrafı ikinci, Recep Türk'ün 'Ulu Cami'de Gün Batımı' isimli fotoğrafı icinci oldu. Belediye özel ödülünü ise Levent Ateş'in fotoğrafı kazandı.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli'nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak, ekonomik, sosyal kalkınmasına yeni bir ivme kazandırmak, tarihe not düşmek, fotoğraf sanatını ve fotoğrafçıyı desteklemek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini ifade ederek, 'Özellikle de Ereğli dışında yaşayan insanlarımıza görsel anlamda Ereğli olgusunu hafızalara kazımak ve ışık tutmak istedik. Birbirinden değerli çalışmaların konunun uzmanı kişiler tarafından değerlendirilerek yarışmamız neticelendirildi. Derece alan almayan tüm fotoğrafların Ereğlililerin gönlüne taht kurduğun bilinmesini isterim. Yarışmaya katılan tüm fotoğrafçılara, ANFODER yönetim kurulu üyelerine, jüri üyelerine teşekkür ederim.' diye konuştu.

Özgüven, ileri bir tarihte ''Ereğli Denince' fotoğraf yarışması sergi ve ödül töreni programının da düzenleneceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA