Fas'ta Mevazin Müzik Festivali

Filistinli 'Cibran Üçlüsü' Faslı dinleyicileri coşturdu.

Fas'ta devam Mevazin Müzik Festivali kapsamında seyirci karşısına çıkan Filistinli Cibran Üçlüsü müzik grubu, dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Başkent Rabat'ta bulunan 5. Muhammed Ulusal Tiyatro Salonu'nda seyirci ile buluşan Filistinli grup 3 ud sanatçısı kardeşten oluşuyor.

Konsere başlarken dinleyicilere hitaben konuşan udi Semir Cibran, 'Fas'ta olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çünkü Faslılar enstrümantal müziğe değer veriyorlar. Faslılar bizim şark Arap kültürüne vakıflar. Biz şark Arapları, maalesef Fas kültürünü o kadar iyi tanımıyoruz.' ifadelerine yer verdi.

Filistinli şair Mahmut Derviş'in şiirleri eşliğinde ud resitali veren gruba Faslı dinleyiciler de zaman zaman eşlik etti. Son şarkıdan önce dinleyicilere, 'Filistin'i unutmayın' diye seslenen Semir Cibran, 'Bizi gördüğünüzde ya da şarkılarımızı duyduğunuzda Filistin'i hatırlamanızı temenni ediyorum.' dedi.

Toplam 5 şarkı seslendiren grup, konser sonunda ayakta alkışlandı.

Filistinli Semir, Adnan ve Visam Cibran kardeşlerin 2004 yılında kurduğu grubun 5 albümü bulunuyor. Uluslararası bir çok müzik festivaline katılan Cibran kardeşler, 2009'da 'Arap Kültür Başkenti Kudüs' organizasyonunun açılışında sahne alarak büyük beğeni toplamıştı.

Fas Kültür Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve 28 Haziran'a kadar devam edecek Mevazin Müzik Festivali'ni bu yıl yaklaşık 2,5 milyon müzikseverin takip etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA