'Ahşap' Kadın Eliyle Hediyelik Eşyaya Dönüşüyor

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde ev hanımları, katıldıkları kursta hem ahşaptan hediyelik eşya yapmayı öğreniyor hem de ürettikleri ürünler için günlük 20 lira para kazanıyor Kursiyerlerden 62 yaşındaki Kapıcı: 'Şekerlik gibi çeşitli ürünler yapıyoruz. Sabah 3 saat, öğleden sonra da 3 saat kadar kursa geliyoruz'

ÖMER ERİM BAŞTİMAR - Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde meslek edinme kursuna katılan ev hanımları, hem ahşaptan hediyelik eşya yapmayı öğreniyor hem günlük 20 lira para kazanıyor.

İhsangazi'de ev hanımlarının sosyal hayata katılmasının yanı sıra maddi kazanç elde etmesi amacıyla halk eğitim merkezinde açılan 'Ahşap Boyama ve Vernikleme Kursu'na ilçede yaşayan ev kadınları yoğun ilgi gösteriyor.

Kursa katılan yaşları 25 ila 62 arasında değişen 20 kadın, ahşap boyama ve vernikleme yaparak hem meslek öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Kursiyerlere günlük 20 lira para da veriliyor.

İhsangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kurualioğlu, AA muhabirine, ilçedeki kadınları sosyal hayata çekmek, aynı zamanda ekonomik hayata katkı sunmalarını sağlamak amacıyla çeşitli kurslar açtıklarını söyledi.

Kadınların kursları bir sosyal mekan olarak gördüklerini, burada sıkıntılarını da attıklarını dile getiren Kurualioğlu, şöyle devam etti:

'Halk Eğitim Merkezimizde oluşturduğumuz sınıfta kadınlarımız önce hediyelik ahşap ürünleri yapıyor. Sonra bunları boyuyorlar. Biz de bu emekleri karşılığında onlara İŞKUR desteğiyle 20 lira ödüyoruz. Kadınlardan aldığımız ahşap ürünlerini sonra sergilerde satarak gelir elde edeceğiz. 20 kursiyerimiz var. Burada hem kendileri para kazanıyor hem biz ürünleri satarak kazanç elde edeceğiz. Çok güzel işler çıkartıyorlar. Kursta meslek öğrendikten sonra isterlerse kendi iş yerlerini açarak veya evlerinde bu işleri yaparak para kazanabilecekler.'

Kursiyerlerden 62 yaşındaki Zefura Kapıcı da 2 oğlu olduğunu belirterek, meslek öğrenmek için kursa geldiğini anlattı.

El işi hediyelik yapmayı öğrendiklerini ifade eden Kapıcı, 'Hediyelik eşyaların birçoğunu öğreniyoruz. Şekerlik gibi çeşitli ürünler yapıyoruz. Sabah 3 saat, öğleden sonra da 3 saat kadar kursa geliyoruz. Sonra evimize dönüyoruz.' dedi.

Kursiyerlerden 52 yaşındaki Cemile Kapıcı ise boş zamanlarını değerlendirmek için kursa geldiğini kaydederek, 'Geçen yıl da başka bir kursa gelmiştim. Yaptığımız ürünler satılacak. Satılmayanlar ise hediyelik veriliyor. Hem vakit geçiriyoruz hem hediyelik eşya yapımını öğreniyoruz hem de para kazanıyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA