Didim'de Site Sakinlerinin Kıyı İşgali Tepkisi
Didim’de Gaye 1 Sitesi sakinleri, halk plajının kullanımının denize sıfır bir otel tarafından kapatıldığını ileri sürerek, yetkililerden duruma çare bulmasını istedi.

Gaye 1 sitesi sakinleri de eskiden var olan plajın halk tarafından kullanılamayacağını ileri sürerek “Sahile şezlong koymuşlar; halk nasıl burayı kullanacak. Bu inşaat sırasında tüm yolları bozdular. Site içerisindeki yollara zarar verdiler. Burayla ilgili hukuki süreç işliyor. Buranın sahipleri size açık diyor ama nereye gireceksiniz. Orada güvenlik kulübesi var. Şezlongu kaldırıp oturulması lazım nereye oturacaksınız? Binlerce şezlong var. Biz parkı düzenleyin İskeleyi de halka açık yapın dedik; bize dediler ki biz burayı kiraladık.” ifadelerine yer verdi.
OTEL YETKİLİLERİNDEN CEVAP
Auroom Otel yetkilileri de basın mensuplarına sahili gezdirerek, yapılan çalışmaları gösterip, var olan plajın ve iskelenin halk tarafından rahatça kullanılabileceğini, bu konuyu site yetkililerine ilettiklerini belirttiler. Otel yetkilileri vatandaşın isterse şezlonga isterse de havlusuyla denize girebileceğini temin ederek yasal olarak ta haklarından bahsettiler.
ŞİKAYET KONUSU YAPI YASAL OLARAK MÜHÜRLÜ
Konuyla ilgili olarak Gaye 1 sitesi Başkanı Kemal İlhan Özcan’ın 19 Nisan 2016 tarihinde Didim Belediyesinin verdiği dilekçenin cevabında ise belediye tarafından şu bilgilendirme yapıldı “İlgili dilekçenizde bahsettiğini şikayet konusu tarafımızca değerlendirilmiş olup, Altınkum Mahallesi Yeşilkent mevkii eski Azot tesisleri 2534 ada 1 parsel sınır kıyı bandında bulunan Anı gayrimenkul danışmanlık A.Ş tarafından 3621 sayılı kıyı kanununa aykırı olarak Didim 1. Asliye hukuk mahkemesinin 2015/188 D.İŞ esas nolu dosyasında bilirkişi raporu ile eski yapı tespit incelemesi yapılan tek katkı iki adet eski yığma yapının ve amfi tiyatro şeklindeki eski açık alanın üzerinde izinsiz olarak tadilatlar yapıldığı kumsal alanına demir profil üzeri plastik malzemeden yürüme platformu yapıldığı görülmüş gerekli ölçümler ve tespitler yapılarak söz konusu yapılar mühürlenmiş olup 13.04.2016 tarihli yapı tatil zaptı düzenlenerek yasal işlem başlatılmıştır” denildi.
Konuyla ilgili Didim Kaymakamlığına yapılan şikâyette ise "Kaymakamlığın verdiği cevapta bahse konu yerin Didim Belediyesi’nin sınırları içerisinde olduğu bildirilerek 775, 3194 ve 3621 sayılı kanunlar gereğince işgallerin kaldırılması doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılması ve Kaymakamlığa bilgi verilmesi gerektiği” yazısının gönderildiği öğrenildi.
