Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Siverek'te 6 bin kitap dağıtıldı.

Siverek ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 6 bin kişiye Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitap dağıtıldı.

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gönüllüleri, ilçe esnafını ziyaret ederek, Kutlu Doğum Haftasına ilişkin bilgi verdi.

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Şeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlikler kapsamında 6 bin kişiye Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitap hediye ettiklerini söyledi.

Amaçlarının peygamberin hayatını insanların kusursuz şekilde öğrenmesini sağlamak olduğunu belirten Şeker, 10 Nisan Pazar günü de ilçede 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' konulu etkinlik gerçekleştireceklerini kaydetti.

- Viranşehir'de bilgi yarışması

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Viranşehir'de öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi.

Viranşehir Öğrenci Derneği tarafından ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen 'Peygamberlerin Hayatı' adlı yarışmanın finali Viranşehir Gençlik Merkezinde yapıldı.

Dernek Başkanı Çetin Gören, burada yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim ve sünnetin önemine değindi.

Bilinçli bir gençliğin yetişmesine katkı sağlamak istediklerini belirten Gören, 'Rabbini bilen, Peygamberini tanıyan, kitabını okuyan ve yaşayan bir gençlik yetiştirmek için canla başla çabalıyoruz. Bizler dernek olarak ahlaklı imanlı gençler yetiştirmeye talibiz' dedi.

Kürtçe ve Türkçe okunan şiirlerin ardından yapılan yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Kaynak: AA