Bosna Hersek Heyeti, Kayseri Valisi Düzgün'ü Ziyaret Etti

Bosna Hersek’in Hadziçi Belediye Başkanı Hamdo Ejuboviç başkanlığındaki heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

Düzgün, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette, Türkiye ve Bosna Hersek'in iki kardeş ülke ve iki kardeş millet olduğunu belirterek, bu kardeşliğin Hadziç ve Kayseri'nin Hacılar ilçe belediyesi arasında imzalanacak protokolle pekişeceğini söyledi.

İki ülkenin köklü ve tarihi bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Vali Düzgün, var olan kültürel ilişkileri ve dostluğu değişik alanlarda da geliştirmeyi arzu ettiklerini ifade etti.

Kayseri’den Bosna Hersek’e yaklaşık 25 firmanın ihracat ve ithalat gerçekleştirdiğini anlatan Düzgün, 'Her geçen gün bu firmaların sayısı ve ticaret hacmi giderek artıyor ve gelişiyor. Bu ticari ilişkileri turizmde de geliştirmeyi arzu ediyoruz. İnsanlar turizm vesilesiyle birbirlerini ziyaret ettikçe ilişkilerin çok daha hızlı gelişeceğine inanıyorum. Türklerin en çok ziyaret ettiği yerlerin arasında Balkanlar ve onların başında da Bosna Hersek yer alıyor. Oranın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi ve kültürel bağlarımız adına oraları ziyaret ediyoruz.'

Kayseri’nin tarihi ve kültürel geçmişi hakkında da bilgiler veren Düzgün, Kayseri'de günümüzden yaklaşık 5 bin yıl öncesine ait yerleşim yerleri bulunduğunu ve Kültepe höyüğünden çıkarılan 25 bin çivi yazılı kil tabletin UNESCO tarafından Dünya Belleği Listesi'ne alındığını ifade etti.

Hadziçi Belediye Başkanı Hamdo Ejuboviç ise Vali Düzgün’e misafirperverliğinden ve Kayseri ile ilgili verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek, her iki ülkenin ilişkilerini kardeşlik duygularıyla kurduklarını kaydetti.

Yerel yönetimler açısından örnek bir model olabilecek Hacılar-Hadziçi kardeş belediye protokolünü imzalayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Ejuboviç, iki belediyenin de kış turizmi açısından önemli özelliklere sahip olduğunu dile getirdi.

Vali Düzgün, Ejuboviç'e ziyareti anısına tarihi saat kulesinin kristal örneğini, Ejuboviç de Düzgün'e belediyenin sembolünün yer aldığı ahşap tepsi hediye etti.

Ziyarette, Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ ile Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici de bulundu.

Kaynak: AA