CHP İstanbul Milletvekili Tekin Açıklaması

'Hiçbir babayiğit CHP'nin kılına dokunamaz. Bir tane CHP'liye dokunurlarsa, 12 milyon CHP'li ayağa kalkar. Hiç merak etmeyin.'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 'Hiçbir babayiğit CHP'nin kılına dokunamaz. Bir tane CHP'liye dokunurlarsa, 12 milyon CHP'li ayağa kalkar. Hiç merak etmeyin.' dedi.

Tekin, partisinin Bursa il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, son günlerde 'dokunulmazlık' kelimesinin sıkça konuşulduğunu söyledi.

Terörle Mücadele Yasası'nın açık ve net olduğunu dile getiren Tekin, 'Yasanın gereğini yapın kardeşim. Bütün sürece bakıldığında, kamuoyunun algısını bir yere çekme meşguliyeti var.' diye konuştu.

Partide bazı arkadaşların dokunulmazlık konusunda kaygılarının olduğuna değinen Tekin, 'Hiçbir babayiğit CHP'nin kılına dokunamaz. Bir tane CHP'liye dokunurlarsa, 12 milyon CHP'li ayağa kalkar. Hiç merak etmeyin.' ifadelerini kullandı.

Anayasayla ilgili tartışmalara da değinen Tekin, 'Türkiye'de daha özgür, daha demokratik bir hukuk sistemi olsun istiyoruz. Bunun için de böyle yeni bir şey icat etmemize gerek yok. İşte, Sayın Davutoğlu son günlerde sürekli Avrupa'ya gidip geliyor. Biz Avrupa Birliği'nin bir parçası olacağız. Avrupa Birliği'nin kriterleri, kuralları neyse aynı kuralları Türkiye'de Anayasa'ya koyalım. Onun için yeni bir şey icat etmemize gerek yok.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA