TRT 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği

TRT Genel Müdürü Göka ve 30 ülkeden 348 çocuk Anıtkabir'i ziyaret etti.

Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) kurumunun düzenlediği 38. Çocuk Şenliği kapsamında, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve 30 ülkeden 348 çocuk, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Aslanlı Yol'dan yürüyen Göka ve çocuklar, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Göka, Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Göka, deftere yazdığı 'Aziz Atatürk' hitabıyla başlayan mesajında TRT'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kez daha dünya çocuklarıyla kutladığını belirtti.

Bu bayramın, Türkiye Cumhuriyetinin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Göka, 'Şenliğimizden yükselecek barış çığlığı, bizlere işaret ettiğin 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesiyle tüm dünyada yankılanacaktır.' ifadesini kullandı.

Göka, şunları kaydetti:

'TRT geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da kamu yayıncısı olma bilinciyle çocuklarımızın eğitimi ve gelişimine katkı sağlamaya devam edecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Biz her 23 Nisan'da dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı yaşatmaya devam edeceğiz.'
Kaynak: AA